DISTRIBUIȚI

Recent, în incinta grădiniței „ Ghiocel” din orașul Sângerei s-a desfășurat atelierul de formare continuă a conducătorilor muzicali ai instituțiilor preșcolare din localitățile raionului. Conducătoarea muzicală Vera Gânju și-a împărtășit din experiența sa de activitate în domeniu.

La activitatea de bază cu genericul „Muzica e o minune” au fost realizate cu succes competențele specifice educației muzicale din grădiniță. Conducătoarea muzicală a instituției în parteneriat cu educatoarea Margareta Hadîrcă, au reușit să implice copiii în toate domeniile educației timpurii și activităților specifice muzicii: audiție, cânt, mișcări ritmice, interpretare la instrumente muzicale, jocul muzical- didactic etc.
La activitatea extra-curriculară, dramatizarea unei scenete „Pisica și șoriceii” copiii din grupa pregătitoare, educatoare Nina Cojocari, au fost actori adevărați, redând caracterul și chipul fiecărui personaj în parte.
Prezentă la activitate, Larisa Nicov, specialistă principală în domeniul educației timpurii a Direcției Educațe, a menționat că: „ În cadrul activităților muzicale desfășurate s-au respectat particularitățile de vârstă a copilului, subiecte axate pe interesele copiilor, un mediu extraordinar favorabil, s-au folosit diverse metode și s-a atestat parteneriatul cu părinții subânțeles prin materialele pregătite pentru activitate. Salutabil este gestul și aportul părinților la confecționarea costumelor.”
Mihai Ungureanu, conducător-muzical la grădinița „ Mărțișor”, din orașul Sângerei și-a împărtășit sentimentele trăite în cadrul acestor activități muzicale emotive: „ Copiii s-au scăldat în bucurie, au intrat în caracterul de eroi. I-ați făcut pe cei mici să urce pe treptele artistismului.”

Livia Țăruș, conducătoare muzicală la grădinița din satul Drăgănești a remarcat: „ Am atestat activități bine pregătite, care denotă o muncă enormă, nu de o zi-două. Mi-ați trezit o deosebită plăcere. Copiii sunt muzicali. Apreciez cu calificativul excelent.”

Mariana Popușoi, de la grădinița din satul Bilicenii Vechi a remarcat: „ Ne-ați demonstrat că sunteți un etalon în muzică, iar suflețelele copiilor este părticică din sufletul Dumneavoastră. Perseverență și spor în toate.”
Maria Țurcanu, de la grădinița din or. Biruința: „ Muzica este oglinda sufletului ce-ați remarcat-o prin intermediul copilului. Conexiunea dintre educator-copil la nivel înalt”.
Andrian Ursu, grădinița din satul Sângereii – Noi: „ Copiii sunt niște artiști adevărați. Fiecare copil este un bob căruia Dvs. i-ați dat lumină și căldură, l-ați crescut cu multă dragoste.”
Colectivul grădiniței nr.1, ghidați de managera Ana Gubceac și metodista Silvia Mironaș, s-au dovedit a fi gazde ospitaliere. Nu în ultimul rând și-a spus cuvântul munca și profesionalismul înalt al cadrelor didactice din instituție.
Mariana Popușoi, conducătoare muzicală la grădinița din Bilicenii Vechi