Iarmarocul agricol încurajează antreprenorii rurali

Iarmarocul agricol încurajează antreprenorii rurali

Vera TABARCEA

349
DISTRIBUIȚI

Duminică, 27 septembrie curent, Direcţia Agricultură şi Alimentaţie a Consiliului raional Sângerei a organizat un Iarmaroc agricol, unde şi-au expus producţia spre vânzare şi promovare  mai mulţi antreprenori. Iarmarocul s-a desfăşurat în Piaţa centrală a oraşului şi a adunat mulţi cumpărători. 

La propunerea Direcţiei Agriculură şi Alimentaţie, invitaţiei de participare la Iarmarocul agricol au răspuns producătorii agricoli: SRL „Accesal grup”, SRL „Agricol Nord”, SRL „Agro Regina”, Gospodăria Ţărănească „Nicolae CHIHAI”, Gospodăria Ţărănească „Fală Ion”, producătorii agricoli Ilie şi Nicolae FALĂ din Bursuceni, agentul economic Eduard ANDONE din Ciuciueni. De solicitarea cumpărătorilor s-a bucurat de asemenea mierea de albine şi produsele din albinărit, expuse de apicultorii Iurie TURTUREANU din Chişcăreni şi Andrei DASCALCIUC din oraşul Sângerei.

Primii au început vânzările producătorii de struguri din localitatea Pepeni.

„Am expus spre vânzare struguri de masă produşi pe meleagurile noastre. Este solicitată producţia, se vinde ca pâinea caldă. Am venit cu 700 chilograme de struguri. Este bine că s-a organizat iarmarocul şi am fost solictaţi să venim cu producţia noastră”, ne-a spus reprezentantul acestei Asociaţii agricole Vasile ŢĂRUŞ.

Producţia variată de roşii, varză, ardei, ceapă, vinete, struguri, prune, mere, pepene verde și gutui au atras imediat cumpărătorii. „Bună, proaspătă, de calitate şi mult mai ieftină decât în magazine de specialitate şi la piaţă. Aceasta ne-a permis să  facem cumpărături pentru camara de iarnă. Am procurat nu cu chilogramul, dar cu sacii varză bună pentru murat, ardei graşi și vinete. Producţia se propune spre vânzare la preţuri destul de avantajoase. Cu toate că anul a fost secetos, producţia este pentru aşteptările cumpărătorilor,” au spus soţii CUCOŞ din Sângerei.

„Vindem bine marfa, dacă este bună este şi solicitată. Noi mai avem şi alte pieţe de desfacere, dar dacă am fost solictaţi la acest iarmaroc, am răspuns invitaţiei organizatorilor. Nu regretăm că am făcut un drum lung tocmai din părţile Alexăndrenilor. Cumpărătorii de la Sângerei sunt mulţumiţi, producţia de legume ce o propunem vânzării  este solicitată”, a  spus reprezentantul altei Asociații agricole.

P.S: Continuarea o găsiți în NR.44