DISTRIBUIȚI

Biserica noastră Ortodoxă este, înainte de toate, o Biserică a Învierii, iar Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai mare din câte minuni a săvârșit, se află în miezul teologiei, al cultului creștin și în inimile noastre.

Prin Înviere, Iisus Hristos se proslăvește cu slava pe care a avut-o mai înainte ca să fie lumea. Învierea lui Hristos restabilește pentru noi toți și pentru totdeauna cele vătămate prin păcat. De aceea prăznuim Paștele Învierii ca pe cea mai înaltă bucurie, de aceea cinstim și Sfânta Duminică – Ziua Domnului – ca ziua Învierii. Retrăim învierea cu fiorii înnoirii în fiecare an și la fiecare Sfântă Liturghie, carene răspunde prin toată slujba rânduită și prin taina ei în directă legătură cu istoria mântuirii noastre și în comuniune cu momentele de seamă ale întrupării și lucrării Fiului lui Dumnezeu în lume. Între toate acestea, Învierea este pisc al semnelor Dumnezeiești și izvor al vieții. Cu credință și dragoste, prăznuiți și Vă bucurați în această sfântă zi a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Dragii mei,
În aceste luminate zile ale mărețului praznic Învierea Domnului, Vă doresc din suflet să aveți parte de pace și bucurie, iubire față de semeni și bună înțelegere. Familiile să Vă fie ocrotite de Hristos Domnul cel Înviat a treia zi din morți, iar noi, toți deopotrivă, ierarhi, preoți și credincioși, să iubim Biserica Sa cea drept măritoare, făcând dovadă adevăraților fii și fiice ale Sfintei Ortodoxii.

Continuarea citiți în n.18-19 din 22 aprilie 2022