DISTRIBUIȚI
Photo by Best DSC!

Compania care asigura orașul Sângerei cu gaze naturale cere autorităților locale să conecteze la gaz instituțiile publice după un anumit program. Moldovagaz spune ca un asemenea indemn nu a venit din partea lor și că a informat compania că va furniza necesarul de gaz după volumele contractate, astfel nu există necesitatea de a reduce consumul.

Vice președintele Consiliul Raional Sângerei, Tudor Tutunaru, a anunțat pe pagina sa de Facebook ca furnizorul de gaze naturale din raion a făcut un grafic de conectare la căldură a instituțiilor publice. Astfel, grădinițele, școlile, spitalele, dar și alte instituții publice nu vor avea căldură pe tot parcursul zilei, ci doar într-un anumit interval.
Tudor Tutunaru, vice președintele Consiliului Raional Sângerei: „Ei au făcut un grafic pentru instituțiile acestea și cazanele o să dea căldura numai în orele acestea. Presiunea este slabă în rețelele de gaz și dacă scade mai puțin de 15 bari se deconectează.”
În documentele publicate de Tudor Tutunaru, cei de la Nord Gaz Sângerei explică instituirea acestei măsuri prin faptul că a fost anunțată stare de alertă în domeniul energetic. Pe dw altă parte, președintele Moldovagaz afirmă ca nu sunt motive pentru o asemenea decizie, întrucât asigură compania distribuitoare cu volumele necesare. Indemnul întreprinderii a fost doar ca instituțiile să raționalizeze consumul de gaze în perioada de criză.
Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz: „Ceea ce a facut Nord Gaz eu nu știu. Ei trebuie să cunoască că sunt consumatori protejați. Ei cred că nu au înțeles mesajul. Acum ne implicăm noi să ducem tratative cu Nord Gaz Sângerei că să nu fie afectată activitatea spitalelor, liceelor și altor obiecte sociale.”
Responsabilii de la Nord Gaz Sângerei nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi o explicație.
Sursa: PRO.TV Mihaela Tabarcea