DISTRIBUIȚI
În poză: moderatorii Valeriu și Anastasia RUSU, alături de Fanfara Casei de Cultură

În data de 15 ianuarie, curent, în incinta Casei Raionale de Cultură „Nicolae Iorga” s-a desfăşurat „Gala Laureaţilor din domeniul Culturii 2018”, dedicată Zilei Naţionale a Culturii şi eroilor care ţin încandescentă flacăra acestui domeniu în raion. Ei au fost desemnaţi cu premii şi cu altar de recunoştinţă din partea administraţiei raionale şi a Secţiei de Cultură. Nominanţii Galei s-au bucurat de dedicaţii muzicale pentru munca lor cu dăruire pentru propăşirea domeniului cultural.

Peste 200 de delegaţi din sectorul culturii raionului au onorat prin prezenţa lor evenimentul.
Alături de ei au participat vicepreşedintele raionului Mihail BÎRSAN, preşedintele Asociaţiei Primarilor Gheorghe BRAŞOVSCHI, primari care susţin activităţile culturale: Oleg ROTARU , Primăria Pepeni, Mihai PLEŞCA, Primăria Prepeliţa, Valentina CHIRONDA, Primăria Heciul Nou.
Pe parcursul evenimentului, au fost înmânate Diplome de Excelenţă, însoţite de premii băneşti, tuturor nominanţilor Concursului Gala Laureaţilor din domeniul culturii 2018. În domeniul teatrului Premiul „Petru Hadârcă” a fost acordat Inei BORŞ, Casa de Cultură Bălăşeşti pentru cea mai bună creaţie regizorală. Pentru cea mai bună creaţie actoricească a fost premiată Tamara GUMOVSCHI din localitatea Mândreştii Noi. Regizorul anului, cum a fost de aşteptat pentru toţi, a fost recunoscut Petru PIETRARU, directorul Teatrului „Amintiri”, colectiv –model din satul Pepeni.
În domeniul literaturii pe bună dreptate a fost apreciată munca creatorului Mihai UNGUREANU, premiul „Adrian Păunescu”acordat pentru cartea anului. Daniela BARBACARI din satul Iezărenii Vechi a fost onorată cu astfel de premiu pentru cartea sa de poezie. Inclusiv şi Andrei LUŢCAN a fost premiat pentru plachetele sale de versuri şi creaţia poetică care o face. Pentru dramaturgie a fost menţionată Mariana GALBEN din Sloveanca. Pentru critică şi istorie literară a fost premiată Aliftina BAVELISCAEA, bibliotecară din satul Mândreştii Noi.
În domeniul muzicii uşoare a fost oferit Premiul „Mihai Dolgan”. De prestigiu pentru cea mai bună creaţie muzicală s-a învrednicit Sergiu MEREUŢĂ din satul Chişcăreni. Pentru cel mai bun interpret instrumentist s-a bucurat Ion NISFOIANU. De premiul pentru cel mai bun interpret vocal a fost onorat interpretul Valeriu CIOBANU. Iurie IVANCEA a fost desemnat drept cel mai bun conducător al formaţiei vocal- instrumentale.
În domeniul muzicii populare,Premiul „Nicolae Glib” a fost înmânat lui Anatolie VIŢU, pentru cea mai bună creaţie muzicală; lui Gheorghe MISTREANU, pentru cel mai bun interpret instrumentist. Pentru cel mai bun intepret vocal a ridicat premiul Mariana HARGHEL din satul Bălăşeşti. Secţia Cultură a mai oferit un premiu, pentru cel mai bun conducător al formaţiei de muzică populară, care este Anatol VIŢU. …

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 4 din această săptămână