NU ANTICIPATE, DAR MAJORITATE

1209
DISTRIBUIȚI

   Miercuri, 13 ianuarie curent, în Chișinău, mii de oameni s-au mobilizat pentru a se expune contra alegerilor anticipate. Sătui de sărăcie și instabilitate politică, ei cer președintelui țării să desemneze candidatul la funcţia de premier.

  Organizația Teritorială a Partidului Democrat din raionul Sângerei a susținut protestul prin participarea a 1700 de contestatari din raion, exprimând dorința lor de a fi stabilită ordinea în țară. În unison, protestanții au scandat lozinci cu ajutorul cărora intenționau să ajungă la urechile conducătorilor de stat. Cele mai fracvente au fost: Țara vă va respecta, când decretul veți semna! Un Guvern curat, cu decret semnat! Guvern desemnat, un stat mai curat!, Grija pentru țară e prioritară! Vrem premier! Vrem stabilitate, nu anticipate! Vrem Guvern ACUM, nu șomeri în drum! Da majoritate, NU anticipate! Hai, domn’ președinte, Ia și te decide! Mai presus de toate, vrem STABILITATE! Nu mai vrem discuții, ci ordine-n instituții ! Nu mai vrem bardac în țară, ci ordine exemplară!

   În opinia președintelui OT PDM Sângerei, Gheorghe Brașovschi, ”în clipe de grea încercare pentru stabilitatea politică a Republicii Moldova, sângereienii au dat dovadă de solidaritate și  mobilizare civică, de atitudine participativă și de curaj prin prezența lor solidă în Piața Marii Adunări Naționale”.

   Perioada reformelor democratice nefiind finalizată, doar prin participare civică și prin exprimarea pozițiilor de cetățean, societatea va reuși să se schimbe și să progreseze.