DISTRIBUIȚI

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, susține că în Republica Moldova sunt mai multe cazuri de coronavirus, decât cifra anunțată oficial. El explică acest lucru prin faptul că multe persoane care se infectează sunt asimptomatici și nici nu știu că s-au contaminat. Respectiv, nici la instituțiile medicale nu ajung.

„Cazuri cu siguranță sunt mai multe pentru că noi din start am vorbit că există o groază de forme ușoare de boală, care nu-s detectate. Nici de însăși persoana, nici de sistemul de sănătate. Persoana a trecut prin boală, el a făcut COVID-ul, a căpătat imunitate post-infecțioasă și e bine merci acasă. Și nu știe nici el, nici eu că el a făcut boala”, a explicat Furtună la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.
Cele 6553 de cazuri anunțate oficial sunt cazuri diagnosticate, confirmate prin metode de laborator. „Și cifra asta este o cifră pe care nimeni nu poate să o conteste. Și care vrea s-o conteste, lasă să verifice”, a precizat Nicolae Furtună.
Miercuri, în Republica Moldova au fost confirmate alte 213 cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul total al infecțiilor a ajuns la 6553 de cazuri. 228 de persoane au pierdut lupta cu boala.
Sursa: TV8