Furtuna a lăsat amprente

Furtuna a lăsat amprente

54
DISTRIBUIȚI

Zilele trecute vântul a făcut ravagii în întreaga țară. Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ. În raionul nostru vântul a smuls foi de ardezie de pe acoperișurile : Gim. „A.Crihan”, L.T.„Olimp”, iar de la „Centrul de Formare Profesională și Ghidare în Carieră pentru Tineri” din satul Grigorăuca acoperișul a fost smuls şi deteriorat.

Din cauza norilor uriași de praf, a rafalelor de vânt, elevilor li s-a permis să iasa din școli doar supravegheați de un matur. Potrivit datelor colectate de la furnizorul de energie electrică, din cauza intensificării vântului pe data de 11 martie, au fost înregistrate în jur de 150 de deranjamente pe întreg teritoriul raionului. Colaboratorii Serviciului Situații Excepționale ne-au informat că în urma furtunii în raion au fost afectate mai multe lanuri cu culturi cerealiere: în orașul Sângerei la SRL”PrimAgroPrim” au fost afectate aproximativ 60 ha de grâu, în satele: Coada – Iazului la SRL „Semidar-Agro” – aproximativ 50 ha de grâu, Heciul – Nou la SRL „Alodiu-Nord” – aproximativ 40 ha de grâu, Copăceni la G.Ţ. ”Racu Nicolae” – aproximativ 44 ha de grâu, Izvoare la SRL ”Semincerul – Unic” afectat aproximativ 130 ha de grâu, 38 ha de orz şi au fost smulse şi deteriorate de pe depozitul făţării aproximativ 200 foi de ardezie și Valea – Norocului la „Vulturvit-Agro” au fost afectate aproximativ 50ha de grâu și 22ha de orz.
Pompierii îndeamnă oamenii să fie prudenţi în zilele cu vânt şi să nu aprindă vegetaţia şi gunoiul menajer. În situaţii de risc persoanele pot apela de urgenţă Serviciul 112.