DISTRIBUIȚI

În Gimnaziul din satul Ciuciueni s-a desfășurat tradiționala activitate dedicată Francofoniei, în cadrul proiectului „La Francophonie dans le monde”. Organizarea acestui eveniment e pasiunea sufletească a profesoarei Maricica Buceatchi.

Elevii gimnaziului au fost încântați să participe în acest proiect. După cum au relatat, ei au fost antrenați în diverse activități și au adus prin acesta omagiu limbii franceze și civilizației născute în spațiul francofon. Interesul lor de implicare a fost demonstrat și de rezultatele concursului „Je fête la Francophonie avec mes amis”, la care au avut ambiția să participe 12 concurenți din clase diferite. S-au descurcat de minune cu toate probele, cum o fac de altfel și la lecțiile de limbă franceză . printre premianți se regăsesc:
C. Paladuță, eleva clasei a IX- locul I. L.Scurtu, eleva clasei a VIII-a a ocupat locul II. Pe locul III în egală măsură l-au meritat elevele G.Margarint, cl.VIII și C. Cumpătă , cl a IX-a . Pe lângă alte stimulări, fiecare dintre premiante au câștigat în catalogul școlar câte o notă de 10 la limba franceză. Știe profesoara, dar și administrația gimnaziului cum să trezească și să mențină permanent interesul copiilor față de carte și de a descoperi noi cunoștințe, a-i implica să-și valorifice potențialul și să-l crească.

Continuarea citiți în n.15 din 1 aprilie 2022