DISTRIBUIȚI

Sâmbătă seara, la Iezărenii Vechi, din imprudență, a izbucnit un incendiu, flăcările căruia au curmat viața unei persoane social-vulnerabile.
Potrivit lui Ion Urecheanu, șef Secția Situații Excepționale Sângerei, incendiul a izbucnit în interiorul unei construcții auxiliare într-o gospodărie privată din localitatea Iezărenii Vechi: „La fața locului pentru efectuarea lucrărilor de intervenție au fost îndreptate două curse din cadrul Unității de Salvatori și Pompieri Sângerei și Punctul de Pompieri din satul Chișcăreni. Astfel, în timpul efectuării lucrărilor de intervenție de către pompieri, din interiorul dormitorului a fost evacuat cadavrul parțial carbonizat al proprietarului în vârstă de 77 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului fiind imprudența în timpul fumatului.
De la începurul anului curent au fost înregistrate 9 cazuri de incendii în sectorul privat. Ca urmare, au avut de suferit 5 persoane dintre care două au decedat.”
În mare parte, incendiile se produc din cauza imprudenței și negjijării regulilor de exploatare a instalațiilor de încălzit, folosirii firelor electrice, întrerupătoarelor și prizelor deteriorate, fumatului în pat sau folosirii focului deschis în subsoluri, în poduri, șoproane și garaje, iar la sărbătorile de iarnă – a petardelor și în urma supraîncălzirii sobelor și cuptoarelor.