DISTRIBUIȚI

Serviciul Prevenție al Secţiei Situaţii Excepţionale Sângerei, Vă informează că de la începutul anului şi până în prezent pe teritoriul raionului Sângerei pompierii au efectuat 8 intervenții dintre care una a fost la un incendiu produs în localitatea Chișcăreni.
Majoritatea incendiilor s-au produs din cauza imprudenței la utilizarea instalaţiilor şi utilajelor de încălzire. În acest context pompierii îndeamnă cetățenii să fie responsabili și să respecte cu strictețe bazele securității vieții și îndeosebi o atenție deosebită de a o acorda asupra utilizării surselor de încălzire pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Astfel rugăm să utilizați în mod corespunzător sobele, coșurile de fum, instalațiile alimentate la gaze naturale și aparatele electrice de încălzire. Nu aprindeți focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, mai mult lucrurile combustibile, articole de mobilier și lingeria de pat să fie îndepărtate de instalațiile de încălzit. La fel este necesar de a efectua aerisirea încăperilor încălzite cu sobe, iar focul trebuie să fie stins în timpul nopții. Pentru siguranța minorilor, rugăm maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă.
Totodadă vă avertizăm și asupra pericolului formării stratului de gheață pe suprafața bazinelor acvatice în urma temperaturilor joase. Nu este indicat ca oamenii să iasă pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 cm. Minorii și pescarii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire sub gheață. Pentru a evita tragediile, părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace pe gheață, dar și în preajma lacurilor și râurilor. De asemenea, în condiții meteorologice nefavorabile recomandăm conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul automobilului să păstreze lopată, nisip și lanțuri. În situații de risc apelați Serviciul de Urgență 112.
Sergiu Mihailiuc, Şeful Secției SE Sângerei