DISTRIBUIȚI

Ne-a părăsit ex-directorul fostei școli speciale din satul Răzălăi, Ion Vulpe. La vârsta de 73 de ani, inima lui a încetat să bată.
După absolvirea Universității de Stat în anul 1972, el s-a reîntors la baștină, angajându-se ca profesor de biologie în școala auxiliară-internat din satul Răzălăi. Peste puțin timp a fost numit director adjunct. Din anul 1982 a fost directorul acestei școli pe parcursul a 30 de ani. A fost vestit prin competențele sale manageriale, responsabilitate și dragoste față de copiii. A creat condiții, i-a ajutat să se dezvolte , să se bucure de viață pe copiii cu cerințe educaționale speciale din raionul Sângerei. A creat un colectiv padagogic de forță, fiind un om de omenie și educație aleasă.
Sensibil la toate cele din jur, delicat în relațiile cu colegii, indiferent de vârstă, suflet deschis și frumos, rămâne în amintirea noastră om de aleasă cultură, care a avut talent și vocație, un om care a știut a munci cu abnegație, care a luptat până în ultima sa clipă de viață. A fost dedat cu trup și suflet meseriei sale. Serios și responsabil, el impunea respectul și admirația.
Pe regretatul Ion Vulpe îl deplâng soția și rudele, îl deplângem și noi toți, colegii profesori pe cel care a plecat curat ca lacrima. În viață, el, pedagogul de viță-veche, a răspuns la ură cu iubire, la bine cu respect și mângâiere, la nedreptate cu iertare.
Fie-i eternă amintirea.
Mihai Curciuc, șef-interimar al Direcției Educație;
Ion Roșca, președintele Consiliului raional al Sindicatului Educației și Științei