Festivalul „Drăgănești, ce drag îmi ești ”continuă

Festivalul „Drăgănești, ce drag îmi ești ”continuă

47
DISTRIBUIȚI

După o pauză de doi ani provocată de pandemia COVID-19,Festivalul culorilor și melodiilor  cu genericul „Drăgănești, ce drag îmi ești” și-a reluat  activitatea. Duminică, 14 august, 2022 Secția Cultură în parteneriat cu primăria și Casa de cultură din localitatea dată au reușit cu brio organizarea în continuare a Festivalului în a treia  sa ediție.

 Drăgăneștii au găzduit un eveniment cultural de pomină. La eveniment nu a fost prezent artistul plastic, maestrul în arte Alexandru Macovei, inițiatorul acestui festival care este și băștinaș .Cuprins în notorii proiecte și expoziții internaționale, el a dorit să revină la baștină cu această minunată ocazie, dar n-a reușit . Maestrul a fost prezent doar prin lucrări grafice, inspirate din prima ediție a  festivalului culorilor, care s-a desfășurat la vatra sa , din inițiativa proprie. În schimb, urmare măiestriei sale au fost vernisate în incinta casei de cultură lucrări de pictură ale, tinerelor talente din localitate. Sub auspiciul talentatului profesor-pictor Constantin Plotnic, copiii din Drăgănești , prin talentul lor fac minuni și dăruiesc bucuria artei maestrului

Și-au adus dovada talentului în arta  pictură și copii din localitățile raionului precum Tatiana Ursu, cea mai mică pictoriță, eleva Gimnaziului „Ion Vatamanu” din satul Mândrești Noi.  Organizatorul  festivalului  Valeriu Rusu a avut grijă ca fiecare dintre aceste talente să fie remunerate, încurajate prin diplome de onoare și suvenirele dedicate talentului lor.  

Lipsa maestrului Macovei a completat-o mesajul  transmis din Statele Unite ale Americii, al maestrului în arte, originar din Drăgănești, instrumentistul  Victor Dubenco:

 ”Îmi pare rău că nu pot fi prezent la Festivalul „Drăgănești, ce drag îmi ești”. Este o bucurie a sufletului meu . Transmit cele mai  sincere felicitări  organizatorilor, Valeriu Rusu, șeful Secției Cultură și lui Grigore Budeanu, directorul casei de cultură din localitate. Cu siguranță voi fi prezent  în următoarea  ediție a festivalului . Multă recunoștință exprim  organizatorilor  acestui minunat eveniment” .

  La eveniment au participat și evaluat  peste 200 de participanți ,printre care dansatorii lui Andrian Chiriac, de la Biruința, dar  și Orchestra de muzică populară „Busuioc Moldovenesc” condusă de maestrul în arte  Anatol Vițu.