DISTRIBUIȚI

   În ajun de opt martie, Secția Cultură a Consiliului raional a organizat un concert cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

   Toate reprezentantele sexului frumos venite la festivitate au fost întâmpinate cu muzică, iar în dar au primit butași de trandafiri altoiți. În deschidere, conducerea raionului a omagiat Femeia într-un moment frumos, menționând vorba poetului: „Mai regină decât floarea, doar femeia poate fi. Mai înalt decât destinul, doar femeia poate fi. Mai frumoasă decât viața, doar femeia poate fi. Mai cuminte ca poemul, doar femeia poate fi. Mai de șoaptă ca izvorul, doar femeia poate fi”.

   Nu doar cuvintele au fost cele ce au exprimat recunoștința pentru ceea ce dă viață pe pământ, dar și cântecele ansamblurilor vocal-instrumentale ca Nobil Band sau cele ale Centrului de Creație, dansurile colectivelor „Busuioc moldovenesc”, „Amari” și alte formații autohtone din raion.

   Toți participanții la spectacol au adus doar cuvinte de laudă senzualității femenine, menționând că „ele simbolizează primăvara, că merită iubite, stimate și elogiate în fiecare zi, pentru existența lor sublimă”.

Foto: Viorica ALBU