DISTRIBUIȚI

       Tradițional, în duminica a treia după Sărbătoarea Învierea Domnului, prăznuim ziua femeilor creștine, sau Duminica Mironosițelor Femei.

     În această zi în toate bisericile se prăznuiește ziua femeilor purtătoare de mir, care la revărsatul zorilor, după răstignirea Domnului Iisus Hristos, s-au dus la mormânt ca să-i ungă trupul cu mir și aromate, dar și-au dat seama că mormântul este gol, devenind astfel mărturisitoare ale Învierii Lui.

        Cu prilejul acestei mari sărbători, la Biserica „ Sf. M. Mc. Gheorghe ” din orașul Sângerei a fost organizată cea de-a șasea ediție a concursului „Cozonacul de Paște”.

Femei creștine atât din oraș cât și din colțurile raionului au amenajat în ograda bisericii o masă cu bucate tradiționale neamului, cât și impresionate lucrări confecționate manual: icoane, diverse broderii, mileuri etc.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de minunate cântece pascale, poezii și scenete. Părintele Maxim GUZUN, blagocinul raionului a mulțumit și a binecuvântat femeile participante, menționând: „După Învierea Sa, Hristos mai întâi de toate s-a arătat femeilor…

continuarea o veți citi în numărul 19 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Maxim GUZUN