Femeia care se face remarcată prin idei noi

Femeia care se face remarcată prin idei noi

Interviu realizat cu viceprimara orașului Sângerei, Maria CONDORACHI

443
DISTRIBUIȚI

        Femeia cu succes în carieră posedă anumite calități fără de care nu ar putea ajunge în vârful piramidei, este întotdeauna dispusă să învețe ceva nou, pentru a putea merge mai departe.

– Doamnă viceprimară, aveți o experiență bogată în domeniul APL , de mai bine de un deceniu. Ce atuuri trebuie să aibă o femeie pentru a obține succesul profesional?

            „Succesul, ca atare, vine cu anii prin muncă asiduă. Dar, desigur, femeia cu succes profesional posedă anumite calități fără care nu ar putea ajunge la acel succes. Nu este nevoie de o rețetă specială pentru a avea succes, dar totuși este nevoie de trăsături speciale, competențe, atuuri, abilități corespunzătoare în atingerea scopului dorit. Trebuie să poți comunica cu influență, să fii încrezătoare în tine și în ceea ce reprezinți, să gândești în perspectivă, să știi să te promovezi, să te adaptezi rapid la orice mediu social. Gândirea trebuie să-ți fie concentrată pe rezultate și strategii, să fii perseverentă. Trebuie să știi să riști fără a-ți fi teamă de eșec. Permanent să te motivezi singură pentru a reuși. Să te faci remarcată prin noi idei, creativitate, acțiuni nestandarte – să arăți că ești inteligentă. Atât timp cât știi că ideea ta va da roade, nu te lăsă bătută. Tehnologiile avansează, așa că trebuie să fii dispusă să ții pasul cu toate noutățile. Cariera de succes necesită dezvoltare profesională continuă. Aici nu poți să te oprești, dezvoltarea abilităților și cunoștințelor înseamnă rezolvarea a tot ce ai de realizat. Acest lucru mi-a intrat în sânge și nici o dată nu mă va opri în a mă autoinstrui, chiar și atunci când nu voi mai lucra.”

– Poate femeia să fie împlinită în toate aspectele sau trebuie să aleagă între familie și carieră?

                 „Într-o lume dominată de bărbați, femeile – lider fac față cu greu. Cea mai mare barieră este prejudecata că nu se pot împărți între familie și carieră. Femeia de succes mereu va face o combinație în așa fel încât să reușească. Cred că fac parte din…

continuarea o veți citi în numărul 15 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: din arhiva personală