DISTRIBUIȚI

Marcela Baciu, șefa Secției Terapie Intensivă a Spitalului raional Sângerei (14.09)
Despre ființa care ți-a întins mâna în momente de grea cumpănă, care te-a cuprins părintește în lumina ochilor săi și ți-a insuflat încredere și speranță, îți amintești la fiecare îngemănare de ani, când, respectând pelicula propriei vieți, te gândești cu gratitudine la oamenii deosebiți din viața ta.
Marcela Baciu este colega și doctorița de excepție pe care am avut norocul s-o cunoaștem.
Ne fascinează energia și optimismul cu care ea merge frumos prin viață, verticalitatea atitudinilor și acel inefabil sentiment al siguranței și încrederii pe care îl transmite celor din jur. Acest sentiment e de o importanță deosebită, iar ea, prin intuiție și profesionalism, știe să le ghideze cu înțelepciune. Spunem acest lucru din experiență, din perspectiva profesionalismului de care dă dovadă, pentru care prezența și atitudinea ei au un rol definitoriu.
Omagiata este ființa, care crede în oameni. Am învățat de la ea că un sfat sau un cuvânt bun îl poți găsi mereu în preajmă, esențial fiind să vrei să-l auzi și să profiți, în sensul bun al cuvântului, de el, dar, mai ales, să știi să-l îmbraci în haina propriei gândiri și individualități.
Demonstrează o inepuizabilă capacitate de muncă, o dăruire de sine prin care reușește să creeze acel monolit esențial pentru fiecare coleg, pacient… Profesionalismul și Onoarea sunt cei doi vectori constanți ce o reprezintă.
În plin zbor, în perpetuul drum al găsirii esențiale, este un model al femeii realizate deplin prin familia frumoasă, unită al cărei suflet este în ipostaza de fiică, soră, mamă și soție iubitoare.
Draga colegă și șefă, odată cu ziua de naștere, ai parte de zile frumoase și ani adăugați cursului vieții. Luni va fi o zi specială, ajungi la vârsta la care toate căile îți sunt deschise spre un nou orizont. Fie ca această zi să te binecuvinteze, să-ți strecoare câte un strop de sănătate, fericire, iubire și speranță în tote realizările tale.
Îți dorim să te simți mereu puternică, energică, înțeleaptă, optimistă, însetată de viață și purtătoare a entuziasmului inepuizabil în dorința de a face lucruri notorii pentru pacienții ajunși pe patul suferinței, dar și pentru toată lumea care te cunoaște și respectă, pentru caracterul neordinar și sufletul mare. Fie ca florile toamnei să-ți umple sufletul de bucurie și frumoase împliniri, să-ți încălzească inima și îndulcească zilele, auspiciile acestei zile de toamnă să păstreze și în continuare vie flacăra demnității, probității morale și a înaltului profesionalism, ghidându-te proteic spre noi culmi. Să te simți mereu apreciată și iubită. La mulți și frumoși ani!
Cu multă dragoste colegii Secției de Terapie Intensivă și cei ai Spitalului Raional

Scumpă, dragă și iubită fiică, soție, surioară, mămică, noră, finuță, nepoțică, verișoară.
La anii care i-ai adunat în Cartea vieții ne pare bine că ai o imagine atât de plăcută a chipului și a drumului parcurs până acum atât de reușit. Dumnezeu te-a înzestrat cu alese virtuți: gândire clară, generozitate, cumsecădenie, bun simț, curaj, optimism, vrednicie… Mereu agreabilă, binevoitoare, plină de omenie și sensibilă la durerea oamenilor, ajutându-i zi și noapte. Știi să pui sufletul, ardoarea și justețea în tot ce faci.
Îți mulțumim că ești cea mai iubitoare și bună dintre soții, cea mai minunată și blândă mămică,fiică..Ne cerem iertare pentru izvoarele de lacrimi pe care le-ai vărsat pentru noi. Promitem că de acum încolo le vom transforma într-un ocean de bucurii și zâmbete. Mereu ai știut și știi cum să ne alini durerea, să înmugurești speranța, să ne realizezi visele și să rezolvi problemele. Suntem miruiți cu noroc pentru că Bunul Dumnezeu ni te-a dat alături.
Dragă Marcela, nu îți numărăm anii, ci doar ne bucurăm de urcușurile pe care le-ai atins atât cât ei te-au însoțit. Succesele și treptele vieții parcurse sunt mult mai multe, mai esențiale, și numeroase, decât acest înconjor de ani. Sincer ne bucurăm de ceea ce ai putut ajunge în viață, de nivelul atins în cariera profesională. Îți dorim viață lungă, plină de aventuri și succese alături de cei scumpi și dragi ție, mult noroc în toate. La frumoasa aniversare să te simți victorioasă și pasiunea profesiei, dinamismul muncii cotidiene să-ți fie pe viitor atuul perfecțiunii propriei personalități.
La mulți și binecuvântați ani!
Cu toată dragostea și admirația: tăticul, mămica, soțul, fratele Victor, dulcii feciorași Bogdan și Duțu, părinții-socri, nănășeii, mătușele, verișorii