DISTRIBUIȚI

Toate instituțiile de învățământ din țară vor continua procesul educațional în perioada 21-24 aprilie, perioadă în care, tradițional, toți elevii aveau vacanță. Anul acesta ministerul Educației a venit cu un program special pentru școlari, astfel că în săptămâna ce urmează aceștia vor fi scutiți de teme pentru acasă. Ministrul Educației, Igor Șarov, a precizat în cadrul briefingului de presă că decizia a fost luată la solicitarea părinților și a cadrelor didactice, totodată pentru a evita recuperarea zilelor libere la vară.

„Prioritatea principală a ministerului este sănătatea tuturor elevilor si a copiilor. Vacanțele de Paști au fost mereu o oportunitate de a petrece mai multe zile la bunici, spre regret în contextul pandemiei, acest obicei anul acesta este foarte riscant.Ținând cont de aceasta, dar și de faptul că părinții au nevoie de ajutor pentru a organiza timpul elevilor în perioada carantinei, MECC vine cu un program special pentru această perioadă. Am ținut cont de multiple solicitări ale părinților și cadrelor didactice de a nu întrerupe procesul educațional, mai ales în contextul pauzelor anterioare, dar și a restricțiilor de circulație emise de CSE în acestă perioadă”, a spus ministrul.
Totodată, a precizat că decizia vine pentru a nu recupera orele pierdute la vară.
„În așa mod nu va fi cazul să ne aglomerăm ulterior cu recuperările. Nu vrem să ajungem la situația de depășire a anului școlar pentru că venim peste vacanța de vară. Nu ne dorim recuperarea orelor pierdute în zilele de sâmbătă, intenționăm să respectăm programul zilnic de cinci ore”, a precizat Șarov/
Astfel, MECC a pregătit un program de învățare altfel, pentru perioada 21-24 aprilie.
„În această săptămână se vor exclude temele pentru acasă, în această ordine de idei voi semna astăzi un ordin care va fi remis organelor locale de specialitate”, a precizat ministrul.
Toate instituțiile de învățământ au fost închise începând cu 11 martie, pe atunci pentru o perioadă nederminată, după ce au fost confirmate primele 3 cazuri cu Covid-19 în țară.
Ulterior, CSE a decis ca instituțiile de învățământ să fie închise pe toata perioada stării de urgență.
Sursa: UNIMEDIA