DISTRIBUIȚI

Clopoțelul a rechemat în sălile de clasă ale Liceului Teoretic „Olimp” 1010 elevi înscriși în cele trei trepte școlare. Aceștia au revenit cu drag la școală de rând cu cei peste 8 mii de copii de la instituțiile de învățâmânt școlar din raion.
După o vacanță prea lungă și de învățământ on-line, copiii au dorit să se revadă. Le-a fost dor de școală și de profesori. Le-a fost dor să învețe, pe viu, nu on-line, și au revenit. Cei mici, care pentru prima dată au pășit pragul școlii, au fost curioși să deschidă farmecul enigmei „ani de școală”, drum al cunoștințelor început cu dreptul. Pe micii școlărei, încadrați în patru clase întâi, i-a întâmpinat la intrarea în templul cunoștințelor directoarea Ludmila Șișcanu și fiecare dintre cele patru învățătoare de la clasele întâi: tânăra specialistă Alina Budeanu, experimentatele învățătoare Arina Vreme, Silvia Crihan și Nina Ciobanu. Micii lor învățăcei pentru prima oară au fost luați sub aripile visărilor lor de a-i crește oameni. Unii cu drag au răspuns la îndemnul de a păși pragul liceului. Alții cu mult greu s-au desprins din mâinile mamelor, neânțelegând încă unde merg, ce au de făcut.
Respectând restricțiile provocate de pandemia COVID-19, directoarea nu a putut să organizeze careul solemn tradițional cu primul sunet de clopoței. Mergând în fiecare clasă, Ludmila Șișcanu a dat sunetul de clopoțel și a exprimat mesaje de felicitare, bucurându-i pe elevi cu „Bine ați venit” în palatul cunoștințelor numit „Olimp”: „frumosul drum al cărții de astăzi, 1 septembrie a început. Este o zi specială pentru generațiile mai tinere. Pentru unii sună primul clopoțel, pentru alții e începutul la ultima sută de metri la liceu. „Unu” e sinonim cu începutul, cu chemarea, cu speranța, cu visul. E emblema omului activ.

Continuarea citiți în nr. 33 din 04 septembrie 2020