DISTRIBUIȚI

Vrem să păstrăm acest moment în astfel de modalitate, ca să nu fie uitat de nimeni niciodată nici de sărbătorită, directoarea noastră dragă. Nici de actualul colectiv de educatori, pentru care ne este imbold, model, și înălțimea la care tindem să ajungem fiecare.

În instituția de educație timpurie Ana Gubceac nu este întâmplător. Este ființa , omul și profesionista domeniului. Acesta e a ei, să binevucânteze copii în grădiniță, să poată construit cu vocație o relație de colaborare cu noi, echipa ei, dar și cu prinții, să construiască parteneriate cu instituții din raion , dar și parteneriate investiționale cum le – a obținut de la Guvernul României. Instituția a împlinit 50 de ani de la înființare. Acoperișul nu mai fusese reparat. Doamna directore Ana Gubceac a insistat și a înaintat solicitate de ajutor cel puțin pentru acoperirea instituției. Dar venind reprezentanți din România, Ambasadori, Consululi în diferite vizite, au înțeles ce copii mulți și minunați se educă instituția noastră, cu tricolorul în mănă și cu imnul și hora unirii în mișcări. Și Guvernul României transmițindu-se aceste mesaje. Că niște copii ai Anei Gubceac din Basarabia, învață limba română, dansează hora unirii dar sunt sub un acoperiș al grădiniței deteriorat și într-u anturaj al unei grădinițe deloc amenajat și termoizolat..
La rugămintea și insistența eleganței Anei Gubceac, in partea Guvernului român au venit ajutor nu numai pentru schimbarea acoperișului, dar a fost renovată în totalitate grădinița.
Cei care au norocul să treacă prin prejmă, nu poate lua privirile de la grădiniță. E un total miracol , instituția, în comparație cum a fost,
E visul cel mare al directoarei și al echipei sale. Acasă, la domiciliu asemenea lux își face cu soțul care o ajută și o adoră. La grădiniță a răzbătut ea , să atragă investitori, este și să transforme grădinița carte, o administrează după placul ei, mai performantă și modernă. Aceasta este Ana Gubceac. Spre aceste realizări o conduc și o ajută studiile ei în domeniu, studii superioare și de masterat. Ea e in continua căutare, perfecționare, studiere. Este un model pentru colegele sale. Altfel nu poate fi.
La mulți ani. Cu lumini în viitor și cu largi orizonturi
Cu drag, echipa de educatori.