DISTRIBUIȚI
În poză: imagini de la întrevederea Președintelui Legislativului cu agenții economici din Sângerei, Telenești și Fălești

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian CANDU a efectuat o vizită de lucru în Sângerei. Agenda vizitei a fost divizată în două părți, prima parte constituind întrevederea Speakerului cu agenții economici din trei raioane întru documentarea și rezolvarea directă a problemelor cu care se confruntă populația, iar a doua parte dedicată vizitei Incubatorului de Afaceri și Societății cu Răspundere Limitată „Gelibert”. La întrevederea cu Președintele Legislativului au participat președin-ții raioanelor: Sângerei – Vasili MARANDIUC, Telenești – Diana MANOIL și Fălești- Iraida BÎNZARI, agenții economici.
La întrevedere a fost prezentă deputata Violeta IVANOV, președintele Asociației Primarilor din raion Gheorghe BRAȘOVSCHI, funcționari din diferite ministere, agenții etc.
Întrevederea Președintelui Parlamentului cu conducerea și agenții economici din cele trei raioane a avut loc în sala de ședințe a Consiliului raional Sângerei. În debutul ședinței Vasili MARANDIUC a salutat oaspeții a făcut o succintă prezentare a situației social- economice din teritoriu, insistând asupra problemelor cu care se confruntă cetățenii raionului.
Andrian CANDU și-a exprimat dorința de a realiza un dialog constructiv și a afla exact care sunt problemele cu care se confruntă agenții economici din teritoriu. Discuțiile au vizat facilitarea accesului agenților eonomici la fonduri europene pentru a asigura creșterea economică, dezvoltarea infrastructurii și a agriculturii, politicile de încurajare a mediului de afaceri din partea statului, proiectele sociale care ar încuraja tinerii să râmână acasă, în Moldova, mecanismele de subvenționare a agriculturii etc.
„ Se depun eforturi considerabile pentru inițierea unor noi proiecte de afaceri, ca cetățenii să se simtă confortabil. Problema cea mare din punct de vedere economic este lipsa specialiștilor calificați. Discuțiile ne vor ajuta să identificăm soluțiile cele mai bune,” a menționat Președintele Legislativului.
Agenții economici Vladimir AGACHI, Gherasim TOFAN, Sergiu MARANDIUC au semnalat diverse probleme printre care cele legate de irigația terenurilor agricole, impozitul unic în agricultură, aspecte ce țin de creditarea mediului de afaceri, justiție etc…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 21 din această săptămână