Facem față noului val COVID- 19

Facem față noului val COVID- 19

18
DISTRIBUIȚI

 Un nou val  de COVID-19 a dat peste noi  toți.  În ultima perioadă se atestă o intensificare a procesului epidemic la infecția nominalizată . Sunt afectați inclusiv  și copii. În raion se atestă o creștere  a cazurilor de la o săptămână la alta., de la  25 la 49 cazuri  raionul Sângerei se află sub cod galben.

   Potrivit lui Gheorghe BALEA, medicul  principal epidemiolog  în teritoriu  al Centrului de Sănătate Publică „ pe parcursul săptămânii precedente(11-17.07.2022 în raion s/au înregistrat  49 cazuri de  SARS-2.   Înregistrăm o creștere față de perioada 4-07-22 , de la 25 la  49 cazuri. Adică de 2 ori, fapt care trebuie să ne îngrijoreze . Inclusiv  6 copii sunt infectați, unul  dintre cazuri   se referă  la copil  refugiat. Toate cazurile se află  în tratament și în vizorul  medicilor de familie”

 Specialiștii au recomandat și mențin  propunerile lor și pentru viitor . E acestea țin  de respectarea măsurilor individuale și generale de  securitate  pentru prevenirea și controlul infecției de COVID-19.  Ei propun  cetățenilor continuarea vaccinării. Vaccinul  asigură o imunitate mai de durată față de cea obținută după boală.

   Vasile Malcoci, directorul interimar  al Spitalului raional Sângerei  a pregătit instituția pentru noul val de COVID -19. El  susține că  echipa  de medici luptători cu infecția COVID-19  au tot necesarul la îndemână. Sunt asigurați cu echipamente și tot necesarul pentru a face față noului val de infecție. Ei  sunt avantajați  și de experiența în a lupta cu virusul ucigaș.

 Există o colaborare între instituțiile medicale din diferite verigi pentru consolidarea eforturilor  și  obținerea reușitelor în această luptă. Potrivit Angelei Spânu, directoarea adjunct a Centrului de Sănătate Sângerei„ Medicii de familie de la noi ,cât și din  Centrele de Sănătate din raion sunt  primii încadrați primii în această  luptă. Ei au preluat majoritatea dintre cazurile depistate  și  trează pacienții  la domiciliu.  Centralizat   de la Ministerul nostru , noi am fost asigurați cu necesarul de echipamente, consumabile. Tone întregi am primit și am distribuit fiecărei instituții medicale primare. Eforturile ne sunt consolidate . Insistăm pentru  vaccinare.  Este un proces cam încetinit. Doar 10 persoane s-au vaccinat în săptămâna trecută.”