DISTRIBUIȚI

Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o alianță turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor trei țări de la 1 iunie, a anunțat premierul bulgar. Și România a fost invitată să se alăture, dar autoritățile de la București nu și-au asumat niciun angajament. Pe de altă parte, Organizația Patronală Mamaia-Constanța a anunțat marți că litoralul românesc se deschide oficial de la 1 iunie, relatează Digi24.
Mai multe: romania.europalibera.org

Germania a organizat luni o reuniune cu 9 alte țări din UE, pentru o redeschidere a granițelor de la 15 iunie, pentru a permite reluarea turismului, în condiții de maximă securitate sanitară.
Este vorba de Austria, Slovenia, Croația, Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Malta.
Marți, cancelara germană Angela Merkel a convenit și cu liderii celor patru ţări din Grupul de la Vişegrad, la discuții prin videoconferință, că este în interesul lor comun să restabilească treptat libera circulație între ele, imediat ce o va permite situaţia sanitară. Germania și membrele Grupului de la Vişegrad – Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia – se numără printre țările care au limitat cel eficient răspândirii infecției de COVID-19.

Sursa: Radio Europa Liberă Moldova