DISTRIBUIȚI

Titlul articolului este un citat din ION LUCA CARAGIALE, cu siguranță cel mai lucid și autentic analist politic din spațiul românesc, „Eu cu cine votez?”. Suntem și azi la fel de turmentați și trăim aceleași perioade și rătăciri, sincope politice, realități care nu prea ne fac să credem că vom avea parte într-un viitor apropiat o soartă mai bună.
Duminică vom avea turul doi de alegeri prezidențiale. Prin satele noastre vin diferiți oficiali și fiecare încearcă să ne aducă cât mai multe argumente în favoarea propriei „probleme”,și vin cu soluțiile sale. Cert este faptul că ne înarmăm cu răbdarea și respectul necondiționat pentru a ne asculta.
Există o oarecare unitate între ideile multor partide politice cum ar fi aderarea la Uniunea Europeană, creșterea salariilor și pensiilor, lupta împotriva corupției, asigurarea independenței justiției etc. dar puțini sunt cei care ne explică clar cum văd realizarea acestor obiective. Și mai puțini vor să știe care sunt promisiunile reale, clare, pas cu pas, ale partidelor politice. Asta de fapt și „turmentează” cel mai mult. Nu mai vedem nicio diferență între politicienii care se perindă prin față pentru a ne câștiga votul. Nu vedem cum s-ar schimba propria bunăstare dacă am vota un candidat sau altul. Sunt convins că în celelalte campanii electorale am votat pentru…

Картинки по запросу carictura situatia economica

continuarea o veți citi în numărul 45 al ziarului din săptămâna aceasta