DISTRIBUIȚI

Și  la 15 iunie, la Liceul Teoretic ce-i poartă numele, marele și nespus de dragul nostru EMINESCU ne aștepta gânditor, ca întotdeauna, preocupat, am avut impresia, mai mult ca niciodată de problemele noastre vitale.

Că era chiar așa, aveam să ne convingem, ascultând pledoariile înflăcărate ale mai multor vorbitori. Funcționari ai administrației publice locale, profesori, elevi, oameni de cultură  și artă, tineri, cetățeni ai orașului ne-am dus cu flori, cu poezii  din nemuritoarea lui operă, cu poezii inspirate  sau dedicate lui EMINESCU, dar mai ales, cu nemărginita noastră dragoste pentru tot ce avem mai  sfânt și frumos neamul românesc – geniul neegal nicăieri în lume al Marelui Nostru Poet.

Soții Valeriu și Anastasia Rusu, pe post de moderatori, au venit la recitalul literar- muzical cu  un nou scenariu inedit. „ A-l comemora pe EMINESCU înseamnă astăzi a învăța de la el mereu, tălmăcindu-i meditațiile profunde. Să promovăm creația Sa, motivul dorului de EMINESCU. Or, Marele Poet este modelul care ne inspiră în lungul drum al căutării de sine, oferindu-ne gratuit lecții de demnitate și verticalitate, fără de care am avea în față doar deșertăciunea deșertăciunilor.  Timpul lui EMINESCU abia începe.,” afirma Valeriu Rusu, șeful secției raionale de cultură.

 

Continuarea citiți în n.24 din  18 iunie 2021