DISTRIBUIȚI

În Gimnaziul „Ion Ignatiuc” din satul Prepelița a avut loc un eveniment de comemorare a semnatarului Actului Unirii Ion Ignatiuc, băștinașul localității. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 129 ani din ziua nașterii marelui făuritor al Unirii Basarabiei cu România.

Potrivit Svetlanei Erimei, directoarea instituției publice și sufletul activității„ nasc și la Prepelița oameni a căror model de viață rămâne pentru generațiile ce se perindă:
„Unul dintre ei este Ion Ignatiuc pe care l-am comemorat cu ocazia împlinirii a 129 de ani. Împreună cu colectivul profesoral am dorit mult să organizăm acest eveniment. Au fost prezenți elevii noștri, nepoți și strănepoți elogiatului, părinți ai copiilor, consăteni, oameni vârstnici care poartă cu sine amintiri. O viță de gospodar, de o hărnicie și cumsecădenie deosebită, altruist , devotament pentru prosperarea localității și Țării .Gimnaziul, localitatea se mândresc cu acest nume, al fostului deputat în Sfatul Țării, care a votat Unirea în 1918”, a remarcat dna directoare.
Prin inițiativa colectivului profesoral mai mult timp în urmă numele acestei personalități a fost eternizat fiind acordat instituției publice. Gimnaziul îi poartă numele , iar nepoții săi și strănepoții, îi continuă exemplul.

Continuarea citiți în n.9-10 din 25 februarie 2022