DISTRIBUIȚI

Elevii care își fac studiile în Gimnaziul „Valeriu Matei ”din satul Dumbrăvița s-au bucurat recent de donații de carte și variate atribute școlare de la pachete de rechizite, până la caiete de exerciții și aplicații cu reguli de scriere, atlase și ghiozdane. Donatorul care s-a gândit la copiii dintr-un sat mai îndepărtat al raionului nostru, este Departamentul pentru relații cu Republica Moldova cu sediul în mun. București, România.

Lucrurile și darurile primite ni s-au transmis toate cu titlul gratuit. Primii au trăit bucuria acestor daruri elevii din ciclului primar. Ei au primit de la donator cutii cu un pachet de cărți și un pachet de rechizite școlare pentru ciclul respectiv , inclusiv mape cu buton, blocuri de desene, seturi de acuarele cu pensulă inclusă, cum copii noștri nu au avut și caiete variate, de scris, caiete dictando și multe altele.
Li s-a oferit lucruri școlare necesare în procesul de studiere și elevilor din ciclul gimnazial. Acestor copii, potrivit vârstei lor li s-a dăruit o cutie cu cărți și rechizite pentru ciclul gimnazial. Mare a fost uimirea elevilor când au scos din pachetul dăruit cartea despre istoria românilor, avizată de Ministerul Educației, culegeri cu noțiuni de gramatică a limbii române, atlase geografice ale lumii. Și acești copii s-au bucurat enorm de mult de pachetul de rechizite pentru categoria lor de vârstă și pentru treapta pe care o parcurg studiind: „Am putut doar să visăm la așa ceva în școala noastră”, ne-au spus cu recunoștință beneficiarii de daruri.

Continuarea citiți în n.50 din 10 decembrie 2021