DISTRIBUIȚI

Un caz şocant, revoltător a bulversat zilele trecute opinia publică: unul dintre vicepreşedinţii raionului Sângerei a fost stropit pe cap şi pe toată faţa cu verde de briliant.

Priveam cu strângere de inimă cadrele difuzate de o puzderie de televiziuni, ascultam informaţia la posturile de radio din ţară şi din străinătate şi mă gândeam : cât de jos s-au rostorolit politicienii noştri! Cazul e cu atât mai revoltător, că a fost iniţiat de către reprezentanţii unui partid cu denumire semnificativă: ”Acasă Construim Europa” (PACE). Oare cu aşa metode trebuie să înceapă construirea Europei?

Această acţiune nesăbuită a fost comisă, fireşte, nu fără ştirea (deci cu consimţământul) liderului acestui partid, care este un fost colaborator al poliţiei. Oare el să nu cunoască legile, să nu ştie că aşa metode sunt inadmisibile! Ori e convins că în ţara noastră legile nu funcţionează şi a decis să recurgă la „judecata
străzii”.

După cum se ştie, violenta naşte violenţă. Drept răspuns, a fost stropit cu verde de briliant şi sediul partidului PACE. Analizând mai multe cazuri similare, ce au avut loc în ultimul timp, ajung la concluzia că cei „de jos” urmează întocmai exemplul celor „de sus”. Tonul unor astfel de acţiuni l-a dat cunoscutul politician rus Vladimir Jirinovschi, care în timpul unor dezbateri televizate a aruncat apa din paharul de pe masă în faţa oponentului său.

Apoi la Chişinău un trecător i-a turnat pe cap unui ministru o căldare cu lapte. Au urmat şi alte fărădelegi – deportarea profesorilor turci, sechestrarea unui deputat, răpirea ziua-n ameaza mare din centrul Chişinăului a unui fost judecător ucrainean. Cetăţenii de rând nu cunosc ce pedeapsă au primit autorii acestor fărădelegi. Iată că experienţa celor „de sus” e preluată şi în provincie…

Continuarea citiți în n.16 din 16 aprilie 2021