DISTRIBUIȚI

E timpul alegerilor, momentul când trebuie să ne prezentăm la urnele de vot. De fiecare dată așteptăm alegerile cu speranța în mai bine. Și aproape întotdeauna noi, alegătorii suntem bulversați: pe cine să alegem? Ce ne așteaptă în viitor? va fi mai bine sau mai rău? cine și ce promite? Duminică se va decide viitorul nostru nu pentru următorii 4 ani, ci pentru următorii 40 de ani.
Vom avea alegeri parlamentare anticipate, în care fiecare își va alege soarta și viitorul, cel puțin pentru patru ani. Sau pe veci. O să aleg și eu, copiii și nepoții mei care au drept de vot și sunt stabiliți cu traiul în Canada.
Dar aud eu că, mai mult ca oricând Moscova își face griji de mersul alegerilor. Ne trimit și soli, și alegători ca să fie siguri de succes.
Privesc la televizor cum se comportă la dezbateri candidații și mă crucesc. Toți îndrugă minciuni gogonate numai ca să treacă pragul electoral, să fie susținuți.

Noi nu mai putem fi hrăniți cu zăhărelul, fiindcă ajunși la guvernare atât comuniștii, de cât și socialiștii au acționat cu toate mijloacele posibile și cu multă perseverență împotriva noastră, a istoriei, limbii, culturii și conștiinței naționale, încălcându-ne drepturile constituționale.
Au distrus premeditat economia țării, lăsând în șomaj tânăra generație, spre a-i constrânge să plece din țară din cauza sărăciei și a lipsei de muncă.
Îndemn toți cetățenii raionului, cei din diasporă să înțeleagă că viitorul nostru, al copiilor și nepoților nu poate fi cu comuniștii , socialiștii, șoriștii la guvernare. 

Continuarea citiți în n.27 din 9 iulie 2021