DISTRIBUIȚI
În poză: Margareta GRĂJDIERU alături de discipoli

Discipolii Şcolii muzicale „Mihai Dolgan” din oraşul Sângerei prin investiţiile sufleteşti şi profesionale ale profesorilor săi învaţă şi iubesc folclorul. Ne-am încredinţat de acest fapt din acţiunile, sunetele şi expresia coardelor muzicale ale viorilor pe care le mânuiesc şi exersează discipolii profesoarei de vioară, Margareta GRĂJDIERU.

Părinţii şi-au dorit o întâlnire cu copiii lor, doar că în rol de discipoli ai profesoarei de vioară, Margareta GRĂJDIERU de la Şcoala muzicală „Mihai Dolgan” din oraşul Sângerei. Ei s-au bucurat de un spectacol, dedicat folclorului şi tradiţiilor populare, organizat de profesoara împreună cu discipolii săi.
Micii viorişti au demonstrat că le place vioara şi melodiile folclorice pe care le pot interpreta prin abilităţile muzicale, câştigate în urma exersării şi lecţiilor de vioară. În acest spectacol Nicoleta Meaun a prezentat cum se cuvine tradiţiei – prosopul, pâinea şi sarea. Discipolii profesoarei Iuliana DODUL, Mirela ZELINSCHI,Tatiana SÎRBULEŢ, Cristian NEDELEA, Barbara LUCHIAN, Dana –Maria CECHIN au interpretat melodii populare şi au demonstrat artistism folcloric. Fiecare dintre micii viorişti în prezentarea lor au fost susţinuţi de maeştri de concert, Tatiana CRIHAN, Natalia DUMBRAVĂ.
În acest spectacol muzical, Cristi NEDELEA a bucurat părinţii şi publicul spectator cu o „Sârbă la vioară” şi a pornit „Hora mare”.
Mama lui ne-a spus că este mult recunoscătoare profesoarei Margareta GRĂJDIERU, că se ocupă cu el. Copilul a avut un handicap la mână, dar exersând vioara zi de zi, la lecţiile de muzică, a scăpat de această problemă. „Nu mai avem această suferinţă a copilului nostru. Totodată, împreună cu el am câştigat o dragoste enormă de sunetele viorii „cu miros frumos de pâine şi drag de ţărişoara a doinelor” cum ne-au cântat copiii în acest concert”, a spus mama copilului.
Prezent la eveniment, directorul instituţiei Igor BUZOVICI a demonstrat încântare faţă de spectacolul muzical prezentat de clasa de viorişti şi lansat deschidere către toţi copiii de a veni la Şcoala muzicală şi a învăţa frumosul din arta care o promovează instituţia.