DISTRIBUIȚI
În poză: în cadrul întâlnirii festive

   Marți, în preajma Primăriei orașului Sângerei era aglomerație, așa cum se întâmplă de două ori pe an, când au loc campaniile de încorporare în armată. Părinții, buneii, surorile și frații, iubitele au venit să-și petreacă la sfânta datorie oamenii dragi. Pe ici, pe colo plângea câte o mămică. Pe fețele celor 25 de recruți se citea semne de optimism și mândrie.
La 25 iulie curent, 25 de tineri din orașele Sângerei și Biruința, satele Țambula, Bilicenii Vechi, Bilicenii Noi, Mândreștii Noi, Rădoaia, Ciucieni, Drăgănești, Alexeuca, Romanovca, Cubolta, Mihailovca, Chirileni, Iezărenii Vechi au fost înrolați în rândurile Armatei Naționale. Conform frumoasei tradiții încetățenite, Secția raională Administrativ Militară a adunat tinerii recruți în incinta Primăriei orașului Sângerei la o festivitate a înrolării în rândurile Armatei Naționale. Cuvinte de felicitare, de încurajare au rostit reprezentanții conducerii raionului, a Cancelariei de Stat, Primăriei orașului, nu în ultimul rând, Secției raionale de Administrare Militară. Parohul Serghei ZUBATE, a binecuvântat tinerii, dorindu-le să slujească cu credință Patriei. Preacucernicul părinte a dăruit fiecărui recrut câte o cruciță cu chipul Mântuitorului.
Maiorul Matei SAVCA, șeful Secției raionale Administrativ- Militare, a relatat în exclusivitate pentru ziarul Ecoul nostru că recruții vor fi repartizați în diferite unități militare ale Armatei Naționale (Brigada nr.1 Infanterie Motorizată „Moldova” mun. Bălți,Brigada 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” mun. Chișinău, Batalionul de Gardă, Garda de Onoare, Batalionul 22 de Menținere a Păcii, Regimentul de Rachete, Batalionul de Geniu, s.Negrești) și unitățile militare din cadrul Departamentului Trupelor Speciale de Carabineri al MAI (1001 și 1002 mun. Chișinău, 1003 mun. Bălți,1006 or. Ciorescu). Domnul SAVCA a mai adăugat că: „Orice cetățean este obligat, conform legii să satisfacă serviciul militar, subliniid durata actuală. Majoritatea tinerilor merg benevol la armată, dar nu lipsesc și cazuri când tinerii se eschivează de la serviciul militar. Armata călește organismul, mintea bărbatului și îi pregătește pentru viața de familie. Cred că acești tineri se vor manifesta pozitiv, vor fi militari buni.
Majoritatea recruților încorporați astăzi sunt absolvenți ai Colegiilor și Școlilor Profesionale, care conform legislației în vigoare au dreptul legal după șase luni de serviciu militar în termen să rămână în serviciul militar prin contract în oricare din unitățile militare ale Ministerului Apărării sau a Ministerului Afacerilor Interne, iar mai apoi își pot continua studiile la Institutul Militar. Băieții sunt bravi. Corespund cerințelor de sănătate și studii. În dialog cu ei am observat la unii atracția față de viața de militar.”…

Mai departe puteți citi în ziarul din ăptămâna aceasta

În poză: părintele Serghei dăruiește crucițe
În poză: Alexandru CIBOTARU cu mama sa
În poză: Vadim ANDRUȘCA din Octiabriscoe pleacă la armată
În poză: primul pas către onoarea datoriei față de patrie