DISTRIBUIȚI

         Centrul de Sănătate Sângerei a organizat o nouă Campanie de colectare a sângelui în colaborare cu Centrul Naţional de Transfuzie Bălţi. Ca şi în campaniile trecute, donatorii au fost receptivi, au susţinut îndemnul de a dărui păcături de viaţă pentru cei care au nevoie pentru a supravieţui. Astfel, au fost colectate 70 pungi de sânge, cât a fost preconizat.

          În fiecare clipă, oră un pacient are nevoie de sânge. Lipsa donatorilor este şi ar fi în continuare o problemă, inclusiv şi pentru Spitalul raional. După cum a demonstrat actuala Campanie de colectare a sângelui mulţi dintre sângereieni sunt donatori, conștienţi de această necesitate. Dar de multe ori cantitatea colectată se dovedeşte a fi insuficientă comparativ cu cererea foarte mare înregistrată în unităţile sanitare. Fiind informaţi despre desfăşurarea campaniei, cetăţenii se dovedesc a fi receptivi, doresc să doneze picături de viaţă semenilor în suferinţă.

Donatorul Nicolae HERŢA susţine că de cinci ani donează permanent sânge.Vine benevol, donează şi se simte bine fizic, dar şi sufleteşte, că a făcut un lucru bun. Ion GRĂJDIERU, angajat la Biroul de Înregistrare şi Documentare a Populaţiei: „Am participat şi în campaniile trecute. Nu mă impune nimeni, doar chemarea mea sufletească. Cei mai mulţi dintre noi ne dăm seama cât de important este actul donării atunci când cineva apropiat are nevoie de sânge ca să poată supravieţui”.

Fluxul continuu de donatori a fost susţinut şi de tineri, de la LT „Olimp”, care pentru prima oară…

continuarea o veți citi în numărul 21 al ziarului din săptămâna trecută

Foto: Vera Tabarcea