DISTRIBUIȚI

Oamenii de bună credință fac gesturi de caritate instituțiilor medicale din raion, să fie înzestrate cu echipamentele necesare contra coronavirus. Donațiile vin din partea sângereienilor care sunt acasă, dar și din partea băștinașilor noștri aflați în străinătate. Prin aceste gesturi de caritate acești oameni dau dovadă de omenie, grijă de aproapele său, care poate fi în pericolul acestei epidemii, cât și implicare întru stoparea răspândirii virusului ucigaș.
Consilierul raional Gheorghe Cazacu împreună cu feciorii săi Eugen și Arcadie a donat măști de protecție și viziere pentru toate instituțiile medico-sanitare raionale.
Astfel percep ei demersul de a localiza și opri răspândirea virusului. Au donat din buzunarul lor Rodica Tolmaci și Costel Cioraru, Adriana Romandaș, Mihail Cucoș, Carolina Basistâi. Ajutoarele vin și din partea unor oameni buni din străinătate, ca Mariana Mîndru Opincă, Free Moldova, Grig Dodon (Marea Britanie), Stela Grîu, Nina Dumbravă (Italia), Vasile Guțu, Mariana și TatianaTeleba din Irlanda. Potrivit primarului de Sângerei, Arcadie Covaliov, „Sunt recunoscător acestor oameni dedicați și buni. Ei dau dovadă de adevărată omenie pentru oamenii care stau și vor continua să stea în carantină care au interacționat cu persoane infectate. Am făcut teste din focarele epidemiologice. Le mulțumesc celor de departe, dar și celor din oraș care au dorit să facă aceste acte minunate de binefacere. Prin aceste gesturi ei ajută oamenii care sunt în dificultate majoră, ajută medicilor și lucrătorilor medicali ai Spitalului raional și Centrului de Sănătate Sângerei .”

Continuarea citiți în nr.14 din 24.04.2020