DISTRIBUIȚI

Cum împătimirea pentru bucătăria italiană a devenit afacere pentru o familie din Bănești.
În ceea ce noi numim proces democratic și economie de piață până și preferințele culinare ale publicului se pot schimba precum vântul de primăvară.

Surprinzător dar la un moment pe lângă localurile teleneștene ”Legenda”și ”Armonie”, socotite icoane ale stilului culinar a mai apărut în preferințele gurmanzilor și ”Dolce Amaro” la Bănești. Întrebai la Direcția Economie dacă nu e vorba de afacerea cuplului tânăr de băneșteni, care reveniți din Italia au investit aici remitențele, lucru confirmat de Aurica Climentovschi, specialist în problemele dezvoltării IMM:


”Într-adevăr e vorba de localul deschis acum un an de familia Vorniceanu, un risc enorm dar rațional or, au știut ce vor, la scurt timp au câștigat simpatia consumatorului. Și noi am fost sceptici fiindcă e vorba de un restaurant în mediul rural, dar istoria este una de succes la moment!”, ne-a relatat dna Climentovschi.
Adică, a precizat specialista, gusturile culinare s-au mutat la hotarul administrativ cu raionul Sângerei, unde să te deplasezi nu e tocmai lesne, dar acest disconfort nu abate clientela. Deși localul a apărut nu demult ne-am dat seama că aici se muncește un pic altfel și că nu este vorba de bucătăria tradițională pur italiană și pur moldovenească, a căror rețete stricte sunt respectate. Închipuiți-vă un local deservit de doar un chelner care reușește să deservească sala întreagă într-un mod rapid și corect și silențios, de se părea că undeva lucrează un conveier, ceea ce nu era chiar așa. 

Continuarea citiți în n.36-37 din 10 septembrie 2021