DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al R.Moldova, Igor Dodon, a fost arestat marți pentru o perioadă de 72 de ore sub suspiciunea de corupție, îmbogățire ilicită, finanțarea ilicită din fonduri ilegale și trădare de stat.

S-o spunem pe șleau- în sfârșit, a fost arestat un trădător de care știa toată lume, unul care și-a scos țara la mezat, oferind-o pe tava Rusiei, planul eșuând doar pentru că până și un mafiot precum Vlad Plahotniuc nu a putut să se înjosească până la acest nivel al trădării de țară și l-a refuzat. Dodon, care era în acel moment președintele R.Moldova, a fost filmat când îi cerea lui Plahotniuc să semneze împreună noul Memorandum Kozak. Semnarea acestui document asigura, practic, dispariția R.Moldova, reunificarea cu Transnistria asigurând Rusiei, prin intermediul separatiștilor de la Tiraspol, controlul asupra politicii interne și exerne a acestui stat. Dar a urmat nu căderea lui Dodon, ci doar cea a lui Plahotniuc, fuga acestuia din urmă și formarea alianței dintre partidul lui Dodon și opoziția democratică și proeuropeană condusă de Maia Sandu.
În acel moment, nevoia de îndepărtare a mafiotului Plahotniuc a primat și astfel lui Dodon nu numai că nu a fost acuzat de trădare sau de corupție (într-o altă filmare, primea un kuliok cu bani de la Plahotniuc, căruia îi prezenta și modul în care Rusia i-a finanțat ilegal PRSM), ci a rămas prima vioară în politica din R.Moldova. Vestul a fost încântat să se mintă că poate colabora cu Rusia în instalarea unui guvern democratic condus de Maia Sandu, care, cu sprijinul parlamentar și al oamenilor lui Dodon, urma să facă ordine în R.Moldova.

Continuarea citiți în n.23 din 27 mai 2022