DISTRIBUIȚI

Recent trei persoane din Sângerei, din domeniul educațional, au fost apreciate cu distincții de stat, prin Decretul Președintelui R. Moldova nr. 1808- VIII din 30 septembrie, 2020. Prin acest decret cu Ordinul „Gloria Muncii” a fost decorat Petru Gherman, profesor de istorie, consilier raional, devotat patriot al neamului, mare promotor și apărător al valorilor neamului și al adevărului istoric.
Cu Medalia „Meritul Civic” a fost distinsă Larisa Gavrilova, directoarea LT „D. Cantemir” din or. Sângerei, pentru devotament educațional și calități excepționale de manager al instituției de învățământ. Cu „Meritul Civic” a fost distinsă și Elena Bîrsanu, directoarea Gimnaziului Dobrogea Veche.


„Am trăit momente memorabile pentru mine și colegii din domeniu. Am cercat aceste clipe de revelație și apreciere a muncii de-o viață ,fiind invitații onorabilei festivități de premiere organizată de la Chișinău de către președinția Republicii Moldova. Sunt profund recunoscător pentru apreciere”, am surpins mărturisirea lui Petru Gherman.
„În colectivul Gimnaziului „ Anton Crihan” ne-am bucurat mult pentru Ordinul „Gloria Muncii” cu care a fost distins Petru Gherman, mentorul practic pentru noi toți care am lucrat alături de el în gimnaziu la educația tinerei generații, care continuăm să ducem standardul vocației sale de profesor și de purtător și promotor al valorilor istorice. A fost un luptător aprig și a rămas același. A ieșit mereu învingător și mai are de învins și de obținut victorii. Ne bucurăm pentru el. Ne este exemplu și suntem mândri”, a expus Elizaveta Curciuc, directoarea gimnaziului.
Modestă din fire, pe Larisa Gavrilova a surprins-o vestea premierii. Colectivul nostru pare s-a bucurat mai mult ca însăși directoarea, care tot spune că muncește pentru elevi, buna lor crește în instituția liceală. Nu așteaptă premii, recunoștința copiilor, părinților este distincția ei forte care o încurajează și îi dă puteri să învingă orice barieră. Și dragostea de profesie o ajută cel mai mult, dar desigur că s-a bucurat de Medalia „Meritul Civic” care i-a fost prinsă la rever, cu care îi este apreciată munca și dăruirea profesiei. Este o manageră excepțională și noi suntem împliniți că lucrăm alături de ea și facem parte dintr-o echipă. Împărtășim bucuria distincției și ne bucurăm din suflet pentru directoarea noastră”, a spus în numele colegilor Elena Davâdova, directoarea adjunct a liceului.
Elena Bîrsanu, deținătoarea Medaliei „Meritul Civic” face primii pași în cariera de manageră a instituției Dobrogea Veche, fiind director începător. Medalia cu care a fost distinsă crede că îi va picura și mai multă încredere, că tinerii pot reuși totul, cu fiecare problemă soluționată și pas înaintat, devii mai puternic.