DISTRIBUIȚI

Pentru că a rămas puțin timp până la 1 noiembrie curent, ziua alegerilor prezidențiale, cei 8 candidați înscriși în cursa electorală s-au încadrat activ în campania electorală, utilizând toate atributele necesare. Candidații fac promisiuni care, teoretic, depășesc limitele prerogativelor prezidențiale, cum ar fi creșterea salariilor și pensiilor. Majoritatea programelor electorale conțin puncte comune. Toți candidații promit de toate, dar mai ales bunăstare.
Suntem în plină campanie electorală. Vrei nu vrei, la tot pasul oamenii discută despre candidații la prezidențiale. Am decis să întrebăm cititorii ziarului ce așteptări au de la viitorul Președinte al Republicii Moldova?

Ludmila, șomeră, 33 de ani: „Nemulțumirile noastre se reduc la faptul că vin acum, îi vedem, ascultăm, ne măgulesc, ne ademenesc, le dăm votul și după un timp ne trezim că ne-au dezamăgit, nu s-au ținut de cuvânt și rămânem doar cu promisiuni electorale.
Noi reproducem o clasă politică incapabilă să schimbe lucrurile spre bine. Soarta Moldovei este acum în mâinile noastre, de aceea trebuie să ne facem datoria și să mergem pe 1 noiembrie la votare, cu toate că nu prea cred că alegerea depinde de votul meu. Există atât de multe metode de falsificare, încât teamă mi-i ca să nu câștige iarăși candidații de stânga, pro-ruși. Să dea Bunul Dumnezeu cuget tuturor ca până la urmă să nu-i mai voteze pe cei care nu s-au ținut de cuvânt, promisiunile electorale pe care le-au făcut în mandatul trecut nu le-a reușit foarte multe. Ar trebui să aibă remușcări acum, când își argumentează necesitatea încă a unui mandat. Este o datorie sfântă a tuturor să participăm la alegeri și să ne dăm votul pentru o persoană cu dragoste de țară, responsabilă și dornică să aducă adevărul, dreptatea și voința de unitate națională. Să ne dăm votul pentru un lider bun care își va asculta poporul și oamenii, indiferent care ar fi opțiunea geopolitică- Est, Vest, UE”

Violeta Cucoș, 55 de ani, vânzătoare: „Mă bucur că timp de o lună avem posibilitatea să ne întâlnim față-n față cu candidații la funcția de președinte de țară. E cam dificil pe timp de pandemie, teamă mi-i să vin la întâlniri cu candidații, mă strădui să mă informez din mijloacele de informare în masă, de pe rețelele de socializare, citesc pe cât îmi reușește despre cei opt candidați. Așteptările mele de la viitorul președinte sunt mari. Îmi doresc în primul rând să vină o persoană onestă, cu caracter, care va putea consolida societatea, ca noi să avem încredere în viitorul țării, să ni se întoarcă copiii și nepoțeii acasă. Doresc ca viitorul președinte al republicii să vină mai des în teritoriu, nu doar o dată la patru ani.”

Continuarea citiți în nr. 39 din 16 octombrie 2020