DISTRIBUIȚI

Prima zi a primăverii nu a fost una de bucurie și de culori ale mărțișorului pentru familia Bajereanu din orașul Sângerei. După vreme îndelungată de suferință, în această zi a încetat să bată inima acelui care a fost capul familiei, soț, tată și bunic, Vladimir Bajereanu. Născut la 15 octombrie 1951, el ar fi împlinit în toamnă 69 de ani.
Vladimir Bajereanu a trăit ani frumoși de viață în sânul familiei sale, alături de soția Elena. Împreună au crescut și educat doi feciori: Anatolie, actualul director al Școlii de Sport din Sângerei și Dorin Bajereanu, profesor de educația fizică și sport la LT „M. Eminescu”, cărora le exprimăm sincere condoleanțe. Regretatul a trăit ani frumoși de viață și de tinerețe deopotrivă în sânul familiei redacționale a Ziarului raional „Calea Leninistă”, de pe atunci, mai apoi ziarul fiind redenumit Ziarul raional „Ecoul”. Vladimir făcea parte din echipa de creație a redacției, fiind reporter( corespondent) al publicației.
În calitate de colaborator al redacției, el era responsabil mai mult de domeniul agriculturii raionului, cel al economiei. Scria articole profunde și interesante ca abordare a subiectului. Avea simțul cuvântului, a analizei în profunzime a situației reale, a problemei abordate. Era o persoană inteligentă, pe alocuri retrasă în lumea sa, când avea nevoie să scrie reportajul realizat la fața locului sau alt subiect de analiză.
Altă parte a vieții i-a fost marcată de dureri permanente, chiar și imobilizări la pat, suferind mai multe atacuri cerebrale, fiindu-i ciuruită sănătatea. Dacă dragoste a dăruit și bunătate, cu dragoste, ajutor și sprijin a fost răsplătit și dăruit în toți anii săi de suferință, în zilele și nopțile de spitalizare, soția Elena l-a vegheat, ajutată de feciori, de cele două nurori. Toți împreună, ca o familie unită și iubitoare au făcut tot ce s-a cerut și a fost posibil să-l ajute să supraviețuiască, să depășească crizele de boală și durere.
Până la urmă a cedat, s-a stins într-o clipă: cuminte, împăcat că până la acea clipă i-a fost drumul vieții, până la ultima ieșire a sa la lumina zilei, în fața casei dragi, și la razele soarelui și mărțișorului care l-au luminat și mângâiat. El parcă simțindu-și sfârșitul a cuibărit razele în privirile sale să le aibă de lumină și în cealaltă lume, a veșniciei, pe care drum a plecat. Petrecut de cei dragi, de copii, soție, nepoței, rude, vecini, prieteni, colegi, pur și simplu de oameni buni și generoși, sângereieni, precum a fost și el, regretatul, a părăsit cetatea vieții. Și-a ogoit sufletul de acum încolo în cetatea nemuririi și în Impărăția Tatălui Ceresc.
Celor ce îl deplâng le exprimăm profunde și sincere condoleanțe și le dorim putere și vrednicie întru înfruntarea suferinței pierderii irecuperabile a ființei apropiate și ca să-l pomenească mereu și să-i păstreze veșnica și nestinsă lumina pe pământ și printre oameni.
Cu compasiune și sincere regrete pentru suferința celor dragi, care l-au pierdut, foștii și actualii colegi jurnaliști.

Direcția Educație Sângerei este alături de durerea colegilor Anatol Bajereanu, directorul Școlii de Sport „Dumitru Atanasov” și profesorul de sport Dorin Bajereanu, de la LT „ M.Eminescu”, care în aceste zile și-au petrecut cu durere pe ultimul drum iubitul tată, regretatul Vladimir Bajereanu.
Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Cerească, unde să-și găsească tihna și liniștea după o lungă perioadă a vieții apăsată de boli și durere.
Profunde condoleanțe exprimăm familiei și feciorilor îndurerați.
Direcția Educație Sângerei

Noi, echipa de antrenori și profesori de sport ai Școlii de Sport „Dumitru Atanasov ” din orașul Sângerei regretăm profund decesul fulgerător al tatălui directorului școlii și colegului, Anatol Bajereanu. Împărtășim durerea familiei care trăiește profund disperarea pierderii și care deplânge trecerea la cele veșnice a celui care a fost soț iubitor și cuminte, tată grijuliu și bunic adorat, cel care a fost vladimir Bajereanu.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.
Cu lacrimi de bărbați și flori, cu veșnică recunoștință și nemurire pentru tatăl colegului îndurerat, condoleanțele sunt exprimate de colegii de la Școala de Sport „D.Atanasov”.