DISTRIBUIȚI

Din cauza războiului ruso-ucrainean, oamenii sunt din ce în ce mai copleşiţi de emoţii negative şi, din acest motiv, apelează tot mai des la servicii de consiliere psihologică. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi de consecinţele războiului, de creşterile de preţuri, iar ştirile false provoacă şi mai multă frică.

Printre cei mai solicitaţi medici în această perioadă sunt neurologii, cardiologii, precum şi psihologii. Oamenii decid să meargă la medic măcar pentru a afla dacă le-a fost sau nu afectată sănătatea din cauza emoţiilor negative pe care le trăiesc în această perioadă. Unii dintre cei pe care i-am întâlnit la spital ne-au mărturisit că suferă de tensiune arterială.
Medicul cardiolog, Mihai Taşnic spune că prescrise preparate sedative persoanelor afectate psihologic din cauza războilui. Totuşi, mulţi pacienţi nu au nevoie decât de o covorbire cu medicul pentru a se linişti după ce specialistul le dă asigurări că starea lor de sănătate e în regulă.
MIHAI TAŞNIC, medic cardiolog-intervenţionist: „Atestăm o creştere de adresări a pacienţilor care prezintă valori necontrolate a tensiunii arteriale a pacienţuilor cu diferite aritmii şi toate acestea easte cauzat de un anumit grad de încordare psiho-emoţională cauzat de informaţia din mass-media, retrăirile Pacienţii au salturi tensionale sau aşa-zisele dezbateri de ritm”.

Continuarea citiți în n.13 din 18 martie 2022