DISTRIBUIȚI

Din 16 februarie, localurile din Capitală revin la programul obișnuit de muncă. O decizie în acest sens a fost aprobată de către membrii Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău.

„Se permite, din 16 februarie 2022, activitatea unităților de alimentație publică de pe teritoriul municipiului și revenirea la regimul obișnuit de lucru, cu respectarea prevederilor Regulamentului de comerț local al mun. Chișinău”, se menționează în hotărârea CNESP.
Clienții și angajașii HORECA sunt obligați să dețină certificatul COVID-19 și să respecte măsurilor de prevenire și control a infecției SARS CoV-2.
Membrii Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică au decis că, începând cu 16 februarie curent, se va reveni la măsurile de protecție diferențiate, în funcție de pragul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidență. Detalii aici

La 14 februarie, Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din R. Moldova (MĂR) a înaintat o solicitare Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP), Consiliului Economic pe lângă prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, prin care a solicitat revizuirea programului de activitate pentru sectorul HoReCa. Detalii aici
Până acum, unităţile de alimentaţie publică şi-au organizat activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare, iar în cele interioare – cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Ziarul de Gradă