DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută la Muzeul de Istorie și Etnografie din Telenești elevii liceului „Lucian Blaga” au avut o întâlnire de suflet cu poetul și avocatul Boris Druță, originar de la Inești, întâlnire care s-a transformat într-un dialog despre creația poetului unde audiența a meditat asupra creației lirico-filozofice pe marginea creației poetului.

Iată ce au remarcat elevii nostrii în discuția cu poetul pe marginea volumului ,, Oglinda tăcerii” în care s-au manifestat Petrică și Elena, copiii maiestrului :
,,Oglinda e cel mai sever judecător și cel mai devotat duhovnic”, ,,cel mai vrednic martor al declinului uman pe acest pământ” – a remarcat Petrică. ”Oglinda…” e ,,reflecția lucrurilor reale într-o altă dimensiune e o conotație nu atât a imaginii noastre în oglindă, cât a cuvintelor , ideilor ce n-au fost niciodată rostite,, șiruri lungi de litere încătușate în colivii de fier”. ”Tăcerea…” e ,, un templu pentru cei pierduți de prea multe gânduri”, ,, o scăpare din cotidian sau o armă împotriva muțeniei sufletului “ în armonie cu implacabilul gând al tatălui scriitor – a fost părerea Elenei.

Continuarea citiți în n.42 din 15 octombrie 2021