DISTRIBUIȚI

Ofițerii Direcţiei investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii de la Teleneşti şi Orhei, cu suportul ofițerilor Direcției Analiză a INI, angajați ai Procuraturii Teleneşti și Agenția Națională a Penitenciarelor, au deconspirat și destructurat o grupare specializată în jafuri și atacuri tâlhărești, condusă de deținuți din Penitenciarul nr. 18 Brănești. Ar fi vorba despre 9 suspecți: șapte bărbați, dintre care doi se află în detenție în cadrul penitenciarului Brănești, și două femei, una dintre ele fiind minoră, cuminică Unimedia.

Timp de o lună, oamenii legii au acumulat probe, iar ulterior, au efectuat 9 percheziții (domiciliare, în automobile şi în penitenciarul nr. 18 Brăneşti), unde au depistat și confiscat mai multe bunuri şi obiecte care ar fi fost folosite la comiterea crimelor, telefoanele mobile, mijloace băneşti în lei şi valută străină (2.700 euro, circa 20.000 de lei), hainele folosite la comiterea crimelor, o rangă metalică ce ar fi fost folosită pentru maltratarea uneia dintre victime, două automobile cu care sau deplasat la locul comiterii infracțiunilor, precum și o schemă scrisă de mână din carnetul unui deținut, a locului comiterii uneia dintre infracțiuni.
De asemenea, șase membri ai grupării au fost reținuți, ulterior patru au fost plasați în arest pentru 30 de zile, altul se afla în urmărire penală, fiind condamnat la termen real de privațiune de libertate. Totodată, minora este cercetată în stare de libertate, iar un suspect urmează a fi anunțat în căutare.
Suspecții au vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, cinci dintre ei anterior au fost judecați pentru diferite infracțiuni și sunt originari din raioanele Leova, Orhei, Glodeni, Strășeni și Ocnița.
Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, fiecare membru al grupării avea un rol bine determinat de către organizatori, astfel, după comiterea infracțiunilor, o bună parte din mijloacele financiare şi bunurile de preţ dobândite în urma activității infracționale le transmiteau în penitenciar.

Continuarea citiți în n.33 din 20 august 2021