DISTRIBUIȚI

Cu exact o lună în urmă, în 08.01.2020, a avut loc un incendiu puternic în gospodăria familiei Moruz, ce a distruns toate proprietățile și bunurile acestora.
Reacția președintelui raionului, domnul Grigore Corcodel, și a primarului satului Bilicenii Noi, domnul Veaceslav Sanduleac, a fost imediată. Drept urmare, familia afectată a primit asistență inițială.
Cei ce măsoară viața nu în timp, ci în generozitate, care au manifestat îngăduire și bunăvoință de a oferi grijă și sprijin familiei Moruz prin achiziționarea unei case noi, au fost partenerii străini care de mulți ani finanțează diverse proiecte în raion. Gestul de mărinimie vine din partea Părintelui Erwin Benz, Elveția, „Trilingual Dayschool DEF GmbH”, Elveția, „Menschen helfen e. V”, Germania, „Hilfe fuer Osteuropa e. V”, Germania, „Help for Children in Need”, Elveția, Președintelui Asociației de Binefacere „PRO UMANITAS” dlui Nadkrenicinîi Valdimir.
Acțiunile de caritate a acestora au continuat, învăluind cu emoții de bucurie pe cei ramași fără acoperiș. Prin implicarea activă a Președintei Asociației Obștești „BUN-VLENȚIA Grigorăuca” dna Pașa Svetlana și vicepreședintelui dl Secrieru Anatol, care mereu insuflă înțelegere și compasiune, în casa nouă cumpărată au fost făcute reparațiile necesare (rețele de apeduct și canalizare, rețele electrice, schimbarea ușilor și ferestrelor, bloc sanitar, etc.), a fost dotată cu mobilier, astfel, fiind create toate condițiile pentru un trai confortabil a unei familii cu copii mici.

Parohul Bisericii din s.Copăceni, părintele Serghei Bularga, a binecuvântat și sfințit casa nouă, urându-le viață frumoasă și statornică. A menționat că gesturile finanțatorilor făcute din inimă și pentru inimă, cu voia lui Dumnezeu, vin să contureze armonios imaginea unei acțiuni umanitare care impresionează, și că rugăciunea este o stare de permanentă recunoștință.
Nemărginita generozitate de care au dat dovadă partenerii Asociației de Binefacere „PRO UMANITAS” poate fi interpretată la rându-i ca fiind cel mai prielnic motiv de a mulțumi considerabil și de a exprima profunda recunoștință pentru acest suport, care are menirea de a reaprinde flacăra frumosului din noi. Acest gest la sigur nu așteaptă laude, ci doar să etaleze niște modele de umanitate, acest gest evident nu caută proslăviri, ci așteaptă la schimb doar zâmbete de împlinire pe chipurile celor nevoiași. Implicarea directă în viața familiei Moruz, prin intermediul sprijinului acordat, a adus nemărginită bucurie acestora și sentimentul că există oameni pentru care noțiunile de sprijin, viitor, speranță au valoare.
Maria Bajura, Șefa DASPF Sângerei