De jumătate de secol e însoțită de geanta cu răvaşe

De jumătate de secol e însoțită de geanta cu răvaşe

96
DISTRIBUIȚI

         De-i frig, de ninge, de plouă, meseria poștașilor este să iasă la drum pentru a-și îndeplini misiunea extrem de importantă nu atât pentru ei, cât pentru cei ce îi așteaptă ca să le aducă răvașe ale speranței.

       Eugenia SAVA este cea mai longevivă în meseria de poștașă la Oficiul Poștal Sângerei, activând în acest domeniu din anul 1967, cea care nu a pierdut nici o scrisoare, dar a pierdut numărul scrisorilor pe care le-a livrat la uşile consătenilor, poate au fost chiar sute de mii în cele cinci decenii de când activează.

Ea își face datoria față de oameni cu dăruire, bate din poartă în poartă pentru a le aduce atât băștinașilor din Vrănești, cât și a unui sector al orașului Sângerei, pensii, scrisori de la cei dragi, facturi, ziare.

În ciuda faptului că este nevoită să parcurgă în fiecare zi kilometri întregi pe jos, a drumurilor anevoioase, a inscripțiilor ce lipsesc de pe unele case, a salariului mic, poștașa zice că își îndeplinește meseria cu drag: „Toată viața am lucrat poștașă, altă meserie nu am avut. Este o muncă grea, însă e frumoasă. Este o profesie care cere mult sacrificiu și răbdare, fiindcă necătând la starea de sănătate sau a timpului de afară, trebuie să fii mereu la datorie. E frumos să fii poștaș, deoarece ești primul, în unele familii chiar unicul, care aduci în case mult suflet, speranță. Noi suntem aşteptaţi de la bătrâni la cei mai tineri cititori. Sunt fericită să mă aflu…

continuarea o veți citi în numărul 22 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Mariana Ursu