DISTRIBUIȚI

Bucuria hramului orașului și a Bisericii Sfântul Gheorghe a intrat în casele și sufletele cetățenilor din microraionul Poșta Veche a orașului într-un mod specific pentru ei. Ea a fost anticipată de evenimentul conectării centralizate la Rețeaua de apă potabilă a 16 gospodării individuale.

Familiile respective care locuiesc pe străzile Grigore Ureche și Viilor nu au avut acces la apă potabilă timp de 30 de ani, fiind nevoite a folosi apa din propriile fântâni neavând alte surse. Acum dispun de apă potabilă, de calitate, supusă tuturor analizelor și care corespunde cerințelor sanitare. Proiectul în cauză a fost realizat de echipa ÎM Regia Apă Canal, condusă de Valeriu Hmeli. Apa către acești beneficiari vine de la o arteziana din teritoriul fostei secții de conserve. La rugămintea noastră ea a fost transmisă spre folosință de un agent economic cu suflet mare, băștinașul nostru Ștefan Cioclea și directorul executiv Ștefan Gheorghiță. Mulțumim din suflet, acestui om, generos, cu o inimă pentru baștină cât două împreună, care nu a uitat de unde a plecat. Datorită susținerii sale și acordului dat, a fost posibil ca ”Apă Canal” să săvârșească lucrarea, în folosul oamenilor din acest microraion al orașului. Astăzi 16 familii cu mic cu mare se bucură de apă în curțile și casele lor. În acest sens sunt memorabile recunoștințele și sentimentele de bucurie exprimate de acești localnici. În numele lor familia Rotaru a exprimat echipei„ Apă Canal „Mulțumim pentru apă”.

Ei onorează ființa, credința orașului și-i înnobilează sufletul

Ecaterina Atanasov, Cetățean de Onoare al orașului Sângerei:
„Înrădăcinată pe pământul de acasă, de totdeauna i-am urat menire neamului meu de slavă. Prin rândurile acestea aduc un dar de suflet celor de la vatră. Ador neamul meu cu simpla lui prezenţă – curată, naturală, fără pretenții. El s-a distins cu oameni remarcabili, stâlpari de faptă bună, cu imunitate la bine și frumos.

Petru Hadârcă, Cetățean de Onoare, directorul Teatrului „Mihai Eminescu”: „Transmit căldura inimii mele sângerienilor mei, de parcă ași fi în rând cu ei la sărbătoare, cu cortina deschisă către inima fiecărui. Respect și mă închin celor care trudesc activ și au înverzit și înflorit orașul, vatra, prispa casei, au salubrizat totul, către hram și pentru această tradițională sărbătoare. Noi, cei care venim doar să vă vedem, ne bucurăm și suntem mândri de fiecare schimbare care o faceți în binele vetrei noastre. Suntem mândri de Sângerei.

Mihai Ungureanu, Cetăţean de Onoare:
„Sunt onorat de Titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Sângerei, care mi s-a conferit prin voinţa decizională a Consiliului orăşenesc. Mă bucur de aprecierea pe potrivă a primarului Arcadie Covaliov. Acestor sângereieni în primul rând le exprim sincere felicitări cu ocazia Sărbătorii Hramului oraşului şi al Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Continuarea citiți în n.18 din 30 aprilie 2021