DISTRIBUIȚI

Duminica trecută în Piața Independenței a or. Sângerei a fost organizat Iarmarocul „Toamna de aur”. Evenimentul a fost dedicat bogățiilor toamnei, rod de aur, care în ciuda secetei cumplite și a pandemiei de coronavirus s-a făcut. Cu darurile de aur ale toamnei s-au prezentat la iarmaroc producătorii din raion, motivați să se prezinte de către responsabilii de domeniul agrar al raionului. Vizitatorii iarmarocului au admirat și au lăudat harul de buni gospodari și producători al agenților economici ce și-au expus producția la iarmarocul de toamnă și i-au bucurat prin cumpărături generoase.
Dacă suntem restricționați de pandemia de COVID- 19, organizatorii iarmarocului s-au străduit să nu producă multă aglomerație, și să respecte condițiile de distanțare fizică. În acest sens iarmarocul n-a cuprins amploarea tradițională, când se prezentau la „Toamna de aur ” toate primăriile cu agenții economici din teritoriul administrat. În ediția curentă a evenimentului, au fost prezenți mai puțini agenți economici , dar cu producție variată, încât să fie atrăgător și benefic pentru cumpărători și toți vizitatorii. „Participăm cu drag. Am venit de la Rădoaia cu producție de harbuji. Sunt solicitați, numai ce am vândut . Unii cumpărători procură și cu sacul, în cantități mari. Iau harbuji pentru murat. Sunt solicitați și cei pentru consumul zilnic, dar și pentru murat pentru perioada de iarnă. Nu regret că am venit la iarmaroc cu producția crescută. M-a contactat însuși vicepreședintele raionului și organizatorul iarmarocului, Ion Bârsanu și m-a îndemnat că ar fi bine să mă prezint cu producția care am crescut-o. Cumpărătorilor le recomand chiar și cum să pună harbujii la murat”, a împărtășit producătorul Alexei Cupceanu. Potrivit specialistului, obligatoriu este să fie dat fiecare harbuz prin miere de albine. Să se țină în așa stare măcar două zile și nopți, câte 24 ore, neântrerupt. După care se pun la murat. Se murează delicios și se păstrează foarte bine.

Continuarea citiți în nr. 39 din 16 octombrie 2020