De atâta că noi suportăm acest gen de politică

De atâta că noi suportăm acest gen de politică

48
DISTRIBUIȚI

Ultima săptămână Sângereiul a suportat  o vachanalie fără precedent pe rețelele de socializare care s-a iscat după ce  Arcadie Covaliov, edilul orașului fiind cu mașina ar fi lovit un cal undeva lângă Bănești. Însăși coliziunea a fost nespecifică or, mașina a luat pe capotă animalul, în viteză l-a tăvălit precum sulul peste caroserie după care calul aterizând pe picioare tefere a fugit în sat. De fapt tamponări din ăstea cu cerbi, elani, surprind camerele video pe traseele nocturne în iarnă din pădurile Canadei și SUA. Dacă șoferul nu conduce ca smintitul poți în genere evita coliziunea. Adică dacă Covaliov nu respecta regimul de viteză consecințele ar fi fost cu adevărat dezastruoase.

  Nedumerirea mea sună cam așa – care e rostul calabalâcului care timp de o săptămână a scos din echilibru Sângereiul dacă primarul este bine merci, mașina este asigurată  și a intrat deja în reparație, nu este un animal mutilat de accident? Care atunci este problema,de ce atacurile la persoană au devenit parte a peizajului politic al raionului?

 Este la Sângerei un speciment interesant al politicii moldovenești care-și mestecă cu conținut din latrină,dust răsuflat și alte mizerii toxice pe colegii care l-au promovat în politică! Așa și nu altfel or, până la 2019 mai că iutaseră toți de el. De ce o face? De atâta că așa politică a făcut cu anii schimbând partide precum țiganul caii. De atâta că noi suportăm pe el și acest gen de politică. Fiindcă aici, în provincie oameni cu carte și bună creștere uită în ce partid s-au înscris pe liste și, intrând în consiliu după alegeri muncesc pentru alegător. Dar acesta țese intrigi! Câte partide a schimbat, câți vicepreședinți a dat afară, câte alianțe a distrus, câte televiziuni a călărit făcând-o pe expertul la show-uri aiurite – pe toate le cunoașteți.  De ce o face?  Din zaviste. Și nu e un invidios oarecare, dar un zavistnic-titan! Să te bucuri de niște reușite a colegului tău? Nici de cum, crapă fierea în el dacă nu postează un text veninos. S-o fi antrenând în fața oglinzii în nopțile ăstea lungi de iarnă!

Dar să revenim la Covaliov. Remarcăm că edilul de Sângerei este, totuși, unul cu reușite. I-a căutat cineva capăt de bucluc pentru că a plecat după un timp de la PUN la PAS? Nici de cum, orășeanului nu-i pasă cu ce partid ești – fii măcar și cu orangutanii,important să fii gospodar în comunitate. Plus la toate Covaliov are mandatul întregii comunități câștigat prin scrutin cinstit după o numărătoare de voturi. Ce performanțe are după sine antieroul nostru? Un scrutin ratat în satul natal cu un scor deloc relevant dar un post de consilier raional unde a aruncat în aer alianțe,a alungat vicepreședinți care-și câștigă funcțiile prin judecată. Apropo, știe Tudor Deliu cu cine s-au aliat la moment consilierii PLDM-iști din CR Sângerei?

Pe mine unul m-a consternat o altă postare a insului când primarul de Sângerei a nimerit în spital acum câteva luni. Nu-i de inox omul, evident se poate îmbolnăvi. Dar s-o faci pe psihiatrul, să pui diagnoze tu, care în toate postările comiți greșeli ortografice regretabile!              

Da, alesul local trebuie monitorizat, criticat ca el să lucreze mai bine. Dar nici să turnăm zoaie peste el mai ales când apar momente de genul respectiv.  Și apoi mandatul unui primar acordat de câteva  mii de cetățeni ar trebui să fie respectat.