Dăruiesc pachete alimentare în perioada pandemiei

Dăruiesc pachete alimentare în perioada pandemiei

676
DISTRIBUIȚI

Din cauza condițiilor restricționate pe motivul virusului virulent, Centrul de Zi pentru copii „Bunvolenția Grigorăuca” nu este frecventat de copii. Ei stau acasă. În schimb sunt vizitați de către directoarea centrului, împreună cu alți activiști și voluntari, care le duc pachete alimentare pentru ei și familiile din care fac parte.
Coordonatoarea Centrului de Zi pentru Copiii din satul Grigorăuca, Svetlana Pașa a împărtășit cu bunăvoință, că fiind ajutată de mai mulți oameni generoși, a reușit în luna aprilie să distribuie familiilor nevoiașe și beneficiarilor centrului 494 de pachete alimentare în valoare de 149800 lei. În luna mai a continuat să facă același lucru, reușind să distribuie 419 pachete alimentare în sumă de 125700 lei: „Perioada pandemică a sistat activitățile și vizitele copiilor la centrul nostru, dar această perioadă nu împedică PRO Umanitas în colaborare cu ONG „Bunvolenția Grigorăuca” să aducă căldură și lumină în sufletele copiilor, părinților și vârstnicilor, prin oferirea pachetelor cu alimente ,tuturor celor care frecventează Centrul de Zi „Sfânta Maria”. Noi considerăm că la moment aceasta este un lucru foarte important, în această perioadă de pandemie dificilă.Majoritatea nu au un loc de muncă și nu-și pot asigura necesitățile”, a precizat Svetlana Pașa.
În măsura posibilităților, pe lângă copiii Centrului din Zi din Grigorăuca ,au fost ajutați cu pachete alimentare mulți copii și familii din localitățile raionului, care fac parte din amplul proiect de caritate „Bunvolenția Grigorăuca”. Este vorba de familii din satele: Grigorăuca, Copăceni, Mihailovca, Bilicenii Vechi, Cozești, Petrouca, Vladimirăuca, Ciuciueni, Iezărenii Vechi. În total 302 familii din aceste localități au primit pachete alimentare în luna aprilie. Cu aceeași insistență și bunăvoință sufletească ,organizatorii acestei campanii de ajutorare, ghidați de Svetlana Pașa au lucrat și în luna mai, unde au distribuit pachete alimentare și au adus bucurii în alte 259 de familii,cu condiții de viața modeste.

Continuarea citiți în nr. 19 din 29.05.2020