DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură „Nicolae Iorga” din orașul Sângerei a găzduit în zilele de odihnă un spectacol artistic inedit, constituit din dansuri coreene. Formația de dansuri „Argo” din Coreea de Sud a fost cea care a creat spectatorilor și iubitorilor de frumos această surpriză muzicală.

Mihail Bîrsan, vicepreședintele raionului a organizat spectacolul muzical cultural la Sângerei prin implicarea Ambasadei Coreei de Sud în Republica Moldova. Potrivit lui „acest eveniment este o continuare a relațiilor de colaborare și de prietenie, a unui schimb de experiență pe care îl are raionul Sângerei cu această minunată țară și minunat popor. Deschiderea către aceste relații de colaborare vine din partea consolului onorific al Coreei de Sud în Republica Moldova , Han Ho Ji și un rezultat al contribuției sale”, a informat vicepreședintele.
Trupa „Argo” a trezit interesul și încântarea spectatorilor prin programul său inedit, bazat pe dansuri coreene, fiind trupa cu cea mai strălucită prestație în toată țara sa.
Spectatorii care au fost prezenți la spectacol au simțit bine lucrul acesta și înălțimea talentului trupei. Dar au fost prezenți nu prea mulți, sala având locuri mai multe goale decât ocupate. Pe bună dreptate, spectatorii de la Sângerei nu s-au prea înghesuit să vină la acest spectacol, ca și la multe altele, câte au loc în sala de spectacole a Casei de cultură „Nicolae Iorga. ” Este o boală, chiar învechită, care se deapănă de la spectacol la spectacol. Salvatorul acestei situații, Valeriu Rusu, șeful Secției raionale de Cultură, cât poate, desfășoară spectacolele aristice, festivalurile în inima satelor și comunităților rurale din raion, unde spectatorii se adună ca firele în juriul ierbii. Dar sunt momente exclusive când este o onoare să ai artiști sau soli ai culturii din alte țări pe scena unei Case de Cultură „ Nicolae Iorga”atât de frumos și prospăt renovată. Cultura dăruiește emoții, încântă, purifică sufletele și le înalță, doar că are nevoie nu să se lovească de pereți și săli pustii de spectatori, ci are nevoie să se reverse și răsfrângă asupra a mii de suflete îndrăgostite și însetate de frumos și arta. Ele ne vor salva. Nu sălile pustii de spectatori.