DISTRIBUIȚI

În prima zi a săptămânii, luni 13 aprilie, în raion aveam înregistrate 15 persoane confirmate cu Covid -19. Șase dintre aceste persoane sunt din orașul Sângerei, alte 6 – din satul Chișcăreni, un caz înregistrat în or. Biruința, alte două cazuri provin din satul Copăceni. Majoritatea cazurilor sunt de import. În centrul de triere a Spitalului raional sunt plasate alte două persoane suspecte cu Covid-19.
Este în creștere și numărul contravențiilor stabilite în rezultatul nerespectării de către unii cetățeni a regulilor stricte, impuse de situația coronavirus la zi și de către starea de urgență, restricționată de Comisia națională pentru Situații Excepționale.
În contextul acestei situații a stării de urgență, ne adresăm către cetățeni să se informeze din surse oficiale, veridice și să nu creadă zvonurilor, informațiilor false, necorespunzătoare realității, promovate deseori pe alte canale de socializare or la nivel de primărie. Ca Inspectorat de Poliție suntem cadrul legal care primim informație de la cetățeni și o oferim. Suntem deschiși spre a informa veridic și corect cetățenii și le aducem la cunoștință să nu creadă informațiilor false. Să se adreseze la noi, unde funcționează inclusiv și un Centru informațional, deschis oricând pentru a informa și a răspunde la oricare adresare a cetățenilor.
Totodată vă îndemnăm să respectați cu strictețe regulile impuse de starea de urgență din republică și din raion. Respectând, vă protejați sănătatea proprie și a celor din jur. Colaboratorii noștri supraveghează non stop starea de lucruri și se implică pentru a menține respectarea regulilor contra coronavirus în teritoriile administrate. Dar aducem la cunoștință și alt fapt. Curg sancțiunile pe vreme de coronavirus. Din momentul aprobării hotărârilor Comisiei pentru Situații de Urgență Inspectoratul raional de Poliție Sângerei a întocmit 18 procese verbale, conform art. 76 Cod Contravențional. Sunt vizate persoanele care nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse de prevenire a virusului violent. Cele mai multe sunt întocmite în or. Sângerei, 9 la număr, potrivit datelor ce vizează momentul reflectat de la începutul săptămânii. Cei amendați sunt toate persoane fizice. Aplicându-le amenzile, 4 dintre ei au contestat în instanța de judecată.

Continuarea citiți în nr. 13 din 17.04.2020